Recension av "Twilight - New moon"

Efter ett erbjudande om att följa med på den här filmen, kastade jag på mig kläderna och knallade raskt bort till biografen. Jag mötte mitt sällskap, hittade rätt biosalong och rätt plats. Den stora salen var nästan fullsatt men jag hade turen att få två lediga platser jämte mig, vilket gjorde at jag kunde sträcka ut benen. Detta visade sig vara nödvändigt om jag skulle stå ut 2½ timme med denna film...

Jag är inte så insatt i Twilight-filmerna utan det enda jag i stort set vet är att de ska handla om vampyrer och liknande. Eftersom jag älskar vampyrer så hade jag en svag förhoppning om att det kanske skulle vara värt ett biobesök i alla fall. ACK så fel jag tog...

Under 2½ timme såg jag inte en enda huggtand. Det enda som personifierade vampyrerna var deras röda ögon. De kunde dessutom vistas i solljus utan att förgås osv, osv... Hela filmen baserades istället på vampyrens fiende varulven. En varulv för mig är en människa som vid midnatt och fullmåne förvandlas till en ulvliknande varelse. Dessa varulvar kunde transformera sig när och hur de ville.

Ännu en collegefilm som blivit jättestor. Jag förstår inte varför det ska vara underhållande att sitta och titta på något sliskigt kärleksdrama mellan vampyr och människa. I detta fall ett trekantsdrama då även varulven var inblandad. Den kvinnliga huvudrollen är en genomgående bitch som beter sig som en korkad blondin...

Jag tyckte alltså inte om filmen!!! Undrar vad det är för fel på de gamla hederliga vampyrerna och varulvarna. De må vara klassiskt tråkiga men man vet i alla fall vart man har dem och vad man får!










Nosferatu -
Den första vampyren på film 1922
























Vlad III Basarab - Dracula











Kommentarer
Postat av: Kim M

Undrar vad det är för fel på en hederlig, sanningsenlig dokumentär!

Verkligheten är betydligt roligare och intressantare.

2009-11-23 @ 12:18:30
URL: http://kimmilrell.se
Postat av: Daniel

Äh bojkottar allt med vampyrer att göra



Håller mej till Dallas och Varuhuset

2009-11-23 @ 14:22:13
URL: http://danielfagerholm.webblogg.se/
Postat av: Håkki

Ewings och Öhmans låter bra. Tom du, Kim, får väl hålla med om det? Eller kanske Carringtons? Frid över vampyrerna.

2009-11-23 @ 14:36:46
Postat av: Danne

VAD är det för fel på vampyrer... Det är mycket fascinerande varelser ska jag be att få tala om... Men det är ju kanske inte alla som förstår sådant... ;)

2009-11-23 @ 15:15:09
URL: http://danielsanden.blogg.se/
Postat av: BlueRoseCase

Intressant blogg! Delar verkligen dina åsikter om vampyrer och varulvar! Som den självutnämnde filmvetare jag är måste jag ju dock påpeka att första bilden är från Herzogs nyinspelning av Nosferatu från 1979 med Klaus Kinski...;)

2009-11-23 @ 17:16:37
URL: http://bluerosecase.blogg.se/
Postat av: Kim M

Ja, Håkki. Öhmans är guld.

2009-11-23 @ 18:33:08
URL: http://kimmilrell.se
Postat av: Molla

Hmm nu blir jag betänksam- tycker som du att det ska vara huggtänder och blod! Vampyrer tål inte sol- det är ju allmänt känt och de kan bara dödas med en silverkula!!! Eller en ekpåle genom hjärtat..jag som hade tänkt se filmen..

2009-11-23 @ 21:26:16
URL: http://enhemligtyp.blogg.se/
Postat av: Danne

Ledsen om jag gör dig besviken då Molla.... Men det kan ju hända att vi har delad smak om filmen... men några huggtänder får du INTE se om du väljer att titta på filmen...

2009-11-24 @ 09:10:38
URL: http://danielsanden.blogg.se/
Postat av: Daniel

Nu Danne poika får du ta å uppdatera!

2009-11-25 @ 14:38:02
URL: http://danielfagerholm.webblogg.se/
Postat av: Danne

Ledsen Daniel att det har blivit så få uppdateringar. Jag har varit på resande fot och nu hamnat i Sverige. Nytt inlägg kommer i morgon! LOVAR!!!

2009-11-25 @ 17:03:11
URL: http://danielsanden.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Dagens namn: