Nästan så man gråter...

Förnärvarande stiger jag åter igen upp klockan 03:30 för att förse Ömoiterna med sin dagliga morgontidning. För det mesta sker det inget speciellt på dessa rundor men ibland händer det ett och annat. (Läs Censur, Censur, Censur...)

I natt var det dock inget åt deta hållet som nästan fick mig att gråta utan något helt annat. Min estetiska ådra fick sig nämligen en översvämmande dos med skönhet. (se bilden). Jag var tvungen att stanna bilen och beskåda underverket som efter så många gråmulna mornar var något alldeles extra. Vad som dock inte framgår på bilden är att det dansade omkring små älvliknande dimmslöjor på marken. Dessa gick tyvärr inget vidare att fånga på bild...


Något är galet...

Svenskarna brukar utnämna norrmännen till det dummaste folket i världen. Jag för min del utnämner hela USA´s befolkning till världens dummaste.

Det är tur att det numer finns en instruktionsvideo för ungefär ALLT. Ta bara en titt på denna...



Tack och lov för att man är född med åtminstonde några hjärnceller!!!

Censur, censur, censur...

I natt var det min sista natt på jobbet för den här gången. För en gångs skull kom tidningarna i tid och allt flöt på bra till en början. Efter ungefär halva rundan kom dock händelsen som försatte mig i chocktillstånd under resterande rutt. Jag hade stannt bilen för att gå runt ett kvarter och lämna ut tidningarna. Klockan är ca 04:20 och det är släckt i alla husen... förutom ett. Fönstret som lyser tillhör ett kök och inne i köket står det en karl och brer mackor eller nåt. Om det bara hade varit så väl men karln var till på köpet naken!!!

Vem går omkring naken i sitt kök på markplan en lördagsmorgon? Uppenbarligen finns det sådana människor och de tror väl inte att någon är ute vid den tidpunkten ändå. Då passar de på att nära sin nudistiska och exhibitionistiska sida.

Detta var inte heller första gången jag sett människor i adamsdräkten. Vid två tidigare tillfällen har jag stött på detta och jag blir lika förbluffad var gång.


Under protest...

...lägger jag upp dessa bilder. Under gårdagen var Elin och jag i Tranås och då hittade vi denna mössa. Elin tyckte det var hysteriskt roligt och bad mig göra "YMCA". (Det är vad bilderna ska föreställa i alla fall) Det var inte så lätt när man inte fick tillräckligt med armutrymme då kameran inte är vidvinkel ;)

Hur som helst så tvingade hon mig att lägga upp dem. Ha förbarmande mig mig. Snälla!!!





Bilderna finns även i större format. Klicka på småbildena här nedan...


Andersson, Andersson och Svensson...

I natt var det åter dags för mig att ta med mig en bunt tidningar och ge mig ut i den underbara vårnatten. I alla fall hade det kunnat bli en underbar natt om inte tidningarna varit försenade. Roligt att gå upp klockan 03:30 och behöva vänta på tidningarna ända till 06:22 istället för att få dem vid 04:00 som vanligt. Dessutom var det enbart en slump att jag fick reda på att de var försenade. HUR hade jag sett ut efter 2½ timme utomhus utan vettiga kläder??? Just det... minst sagt frostbiten...

Tidningarna kom i alla fall och folk var lite smått galna efter sin kära morgontidning. Vid ett tillfälle kunde jag inte låta bli att skratta högt där jag satt ensam i bilen. Jag hade delat ut tidningarna i ett bostadsområde och när jag stod i slutet på gatan hade jag överblick över alla husen. Plötsligt (som på kommando) öppnades tre dörrar jämte varandra. Två karlar i morgonrock och ett fruntimmer i nattlinne och jacka kliver ut på trädgårdsgången som leder ner till postlådan. Lika komandelikt som de öppnade dörrarna, nickade de nu till varandra (vet ej om ord utbyttes) och sedan gick de åter in och stängde efter sig. Det första som ploppade upp i huvudet på mig var introt till "Svensson, Svensson". Bortsätt då ifrån att detta var Andersson, Andersson och Svensson och att det utspelades i vår egen lilla håla mitt framför mina sömndruckna och kaffestinna ögon...

Jag i min helsexiga underställskroppsstrumpa...

Men varm och go är den. Jag är inte psykopat, bara lite trötter på bilden!


Nu var det dags igen...

Jag vet att jag inte skrivit något på länge men det är mestadels för att livet varit ganska innehållslöst. Nu ska ni inte tro att jag grävt ner mig eller så men innan våren kommit igång på riktigt så är det alltid lite vemodigt.

Idag hände det dock något mycket trevligt. Jag fick nämligen rida!!!
Det blir ju allt för sällan nu som man sitter på hästryggen men det är lika underbart varje gång. I morgon väntar träningsverken men det är det värt. Förhoppningsvis dröjer det inte länge tills jag återigen är i sadeln.

I brist på nya bilder där jag rider så lägger jag istället ut en på våra underbara vårblommor som står i trädgården. De är inte heller fy skam.


Turistguide till Oslos caféer...

Nu börjar det våras i varje liten vrå och det är snart dags att komma hemifrån och röra på de lurviga. Om ni möjligtvis skulle ha vägarna förbi Oslo så kan jag rekomendera följande caféer att besöka och inte besöka. Givetvis vore det ju trevligt om ni hörde av er innan så kan jag personligen eskortera er...

Top 5 "Oslos bästa caféer"

1. KaféCaffé - Parkveien 21
2. Brød og Tulipaner - Frognerveien 33
3. Påfyll - Thorvald Meyers gate 47
4. United Bakeries -
Slemdalsveien 63 B
5. Brødbakerne - Østreheimsveien 29

Top 5 "Oslos värsta caféer"

1. Lyst cafe og restaurang - Sørligata 40
2. Cafe Opus -
Stortorget 9, Glasmagasinet
3. Godt brød - Thorvald Meyers gate 49
4. Samson - Karenslyst alle 9
5. Baker Hansen - Vitaminveien 7

Många av caféerna ovan tillhör olika kedjor. Var därför uppmärksam att du kommer till rätt adress!
Är du nyfiken på att veta mer om något av de ovanstående ställena kan du gärna kontakta mig så skall jag göra mitt bästa för att stilla dina funderingar.


RSS 2.0
Dagens namn: