OS är fördömt...

Jag tror inte det var meningen att Vancouver skulle ha årets upplaga av Vinter-OS! Antagligen finns det högre makter som ser till att göra allt de kan för att hela spelen skall bli ett fiasko och de har lyckats ganska bra hittills.

Det började redan innan invigningen då en stackars ung man ifrån Georgien slungas över kanten i en rodelträning. Inte nog med att han slungas övr kanten. Det går dessutom så illa att han faktiskt dör. Efter detta har "olyckorna" bara fortsatt. Dåligt väder, uppskjutna starter, funktionärstabbar, "fel" vinnare osv, sov.

Igår var det åter dags för lite mer allvarliga grejer. Det startade då damerna provkörde banan till sprinten. En en isig och glashal kurva tappade Petra Majdic fästet och föll 2-3 meter ner i en "ravin" och landade på hård, ren is. En kraftigt tilltygad Majdic tog sig för högersidan och hade stora problem att ta sig fram. TROTS detta åker hon FYRA lopp till och slutar till sist som bronsmedaljör. STOR INSATS!!! När hon kom i mål efter finalen kunde hon varken stå, prata eller dricka... men hon fick sin OS-medalj...

Även för svensk del var det kalabalik av högre skolan. Anja Pärsson var i störtloppet på väg mot en silvermadalj (ev. tom en guldmedalj) när hon i sista hoppet tappar balansen och slår i backen efter inte mindre än 60 meters luftfärd. Som tur var kunde man senare konstatera att hennes "enda" skada var en "lårkaka på vaden".

Det var ett störtlopp som knappast var roligt att titta på. En efter en körde ur och några riktiga vurpor fick man se. Mycket kunde ha förebyggts om funktionärerna bara lyssnat på åkarna. Hoppet där Anja föll hade många gånger innan kritiserats för att vara för högt och de hade ombetts att ta ner det en aning. Det gjorde de också... med betoning på "En aning". Övriga säkerheten i loppet var även den under kritik. Då tänker jag framför allt på placering av skyddsnät samt det faktum att ingen åkare (endast 1 italienska) hade fått köra igenom hela banan på träning innan.

Vad som fortsätter att hända återstår att se. Man kan ju alltid hoppas på att det värsta är över men i dagsläget så är det i stort sett enbart kritik mot Canadensarna tillsammans med övriga ansvariga!!!


Kommentarer
Postat av: Kim M

Det är Moder Jord som protesterar mot sälslakten.

Sanna mina ord.

2010-02-18 @ 10:03:57
URL: http://kimmilrell.se
Postat av: Stefan

Tack så mycket :)

haha är du också en OS-staker ;D hehe

Allt bra med dig? :)kram

Postat av: Danne

Vad har sälslakten med OS att göra??? I vilket fall som helst så är jag enig med dig om sälslakten och är emot den med varenda fiber i min kropp!

2010-02-18 @ 10:28:34
URL: http://danielsanden.blogg.se/
Postat av: Stefan

Härligt :D

Själv är det bara bra. Är bara less på skolan ;D

Postat av: Kim M

Allt har med djur och natur att göra, hälsar Moder Jord. Hon är rasande.

2010-02-18 @ 16:23:41
URL: http://kimmilrell.se
Postat av: Håkki

Nej. OS är det bästa nånsin, menar de som styr och ställer där borta. Vi (jag och mitt alter ego) är inte eniga. Hela ordet sälslakt är dessutom fel. Borde aldrig ha uppfunnits.

2010-02-18 @ 18:32:06
Postat av: Danne

Ditt alterego har ju alltid haft lite "udda" varderingar, åsikter och tankar ;)

2010-02-19 @ 08:54:53
URL: http://danielsanden.blogg.se/
Postat av: Michael

"Jag tror inte det var meningen att JAG skulle ha ETT SURDEGSPROJEKT! Antagligen finns det högre makter som ser till att göra allt de kan för att hela SKITEN skall bli ett fiasko och de har lyckats ganska bra hittills."OS - är det stanken från degskålen?

2010-02-20 @ 08:31:17
URL: http://lanternan.kokaihop.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Dagens namn: