GOTT NYTT ÅR...

...önksar jag er alla. Hoppas 2010 blir ett toppenår med mycket spänning, romantik, skratt osv.

Tack för det här året!
Utlovat bildreportage "Israel 1997"

På begärna kommer här lite bilder från en resa till Israel som gjorde 1997. Lite svårt att berätta om allt som hände då vi åkte runt i en större del av norra Israel. Bilderna får tala för sig själv ocj jag VET att de inte är särskilt roliga. Men semesterfoton av en svensk ÄR inte roliga. Så enkelt är det.

Sachne - Nationalpark i norra Israel där man man beskåda denna naturliga källa. 28 grader året runt. INTE FEL!


Mona Lisa of the Galilee – Sepphoris

 

 

Genesarets sjö – Belägen vid Tiberias strand. Israels största sötvattensjö. Det var här det sägs att Jesus skulle ha gått på vattnet.  Visst är mina sandaler sexiga...


 

Döda Havet – En av världens saltaste sjöarmed en salthalt på drygt 30%. Detta gör det nästintill omöjligt att stå upp i vattnet utan, som ni ser, så flyter man. Det är jag som flyter omkring till höger i bild. Nedre bilden är rent salt!

 

 

Masada – Fästning på 400m högt berg i Negevöknen. Kändes som 100 grader att stå på en hög plattform mitt i öknen. Det var nog dock inte mer än dryga 40.

 

 

Klippmosken/Klippdomen – Ligger i Jerusalem. Klippdomen är världens äldsta existerande muslimska byggnad. För lite kuriosa så kan jag nämna att en stor del av min släkt syns till vänster i bild.

 

 

Klagomuren – Eller "Västra muren" som den heter, är den enda del av templet i Jerusalem som återstår. Många besökare sticker in papperslappar med skriftliga böner i sprickorna i muren. Här samlas, framförallt, judar och visar sin tacksamhet till  Gud eller för att be om gudomlig barmhärtighet. JA, även jag la en liten lapp i muren.

 

 

Födelsekyrkan – Sägs ligga på den plats där stallet Jesus föddes i en gång låg.

 

Via Dolorosa – ”Smärtans väg”. Detta var vägen som Jesus gick med korset på sina axlar innan han korsfästes.

 

 

Den heliga gravens kyrka – ”Uppståndelsekyrkan”. Här sägs Jesu grav finnas

 

 

Ben Yehuda - Jerusalems svar på "Storgatan". UNDERBARA lyktstolpar att klättra i btw.

 

 

Israelmuséet - Här finns b.la. "Döda Havsrullarna" bevarade.

 

 

Det finns så otroligt mycket mer att berätta och visa. Men det tar alldeles för lång tid här. kanske kommer det en fortsättning på detta inlägg någon gång.

 

Jag har upptäckt en stor skillnad på hur jag fotade då och hur jag fotar nu. Det är defenitivt roligare att titta på mina senare resor och tilltag ;)


Jobbenatt...

De ringde från jobbet och jag blev tvungen att hoppa in inatt. KUNDE ju ha tänkt mig roligare sätt att tillbringa natten på än att behöva åka in till stan vid 01:30. Dessutom krånglar framdörrarna på bilen vilket resulterar i att "Kylskåpet Daniel" med x antal klädlager på sig, får klättra från baksätet och fram. Givetvis blir det samma väg tillbaka när jag ska ut. TUR att det inte är några folk ute vid den tidpunkten för de skulle säkerligen få sig ett gott skratt!

Gamla hederliga Edith... I natt blir det dock till att köra hennes,

något nedgågna men ändå trevliga, bror Sebbe...


Bilfärd över skogen...

Idag skall det bära av till Vimmerby för att träffa en gammal, gammal, gammal (han är nog uråldrig) vän. Vi har inte setts sedan i början på mars så det ska bli riktigt roligt.

Det jag dock bekymrar mig en aning för är vägen dit. Det är ren och skär skogsväg!!! Den svänger kraftigt både till höger och vänster. Den innehar långa uppförsbackar och branta nerförsbackar. Båda sidorna är täckta med tjock småländsk skog och mobilen har ingen som helst mottagning. Dessutom har det varit töväder här i 2-3 dagar men i natt frös det på med ner mot 15-20 minus. Gissar på att det kommer vara glas halt.

Men efter att ha försökt komma in i bilen i över 10 minuter så ger jag inte upp så lätt. Låset hade frusit fast och det slutade med att jag fick upp bagageluckan som jag sedan kunde använda för att åla mig fram genom bilen (tack och lov att julmaten fursvunnit från magen) och till sist få upp bakdörren. Nu hoppas jag bara att framdörren går att öppna efter att jag kört en bit och bilen blivit varm. Annars får det bli samma väg igen :)


Usch så jag skäms...

Jag var ju dum nog att utlova ett kort mitt mitt stora hår. Det skulle jag inte ha gjort. Eftersom jag inte haft så mycket hår på flera år så blev det till att scanna in en gamal bild från fotoalbumet. Resultatet blev inte så bra men jag hoppas man ser i alla fall. Detta var nästan så illa som det kunde bli. Blev lite större emellanåt men det finns det tack och lov inga bilder på. Kan säga att lockarna på bakhuvudet gick att dra ut ner till skuldrorna ungefär när det var som värst. Sen släppte man och "piong" så for de upp på huvudet i en krull igen.

Jag vill bara poängtera att jag är en 15-årig, småfet, fethyad tonåring på bilden.
Snälla, ta det i beaktande :)


Försenad julhysteri...

Idag var syrran och jag iväg för att försöka hitta ett par byxor till henne. Desvärre hittade vi inga som passade så vi får väl åka iväg någon annanstans och leta. Vad vi däremot hittade var ett helt gäng med hysteriska mellandagsshoppare. Jag tyckte att det var ganska lugnt innan jul och att hysterin med julklappar var ovanligt låg. NU förstår jag varför. Folk är som galna!!! De trängs, armbågas, skriker, svär, tappar bort sina barn osv, osv.

Även jag, som är rutinerad REA-expert, hade svårt att godta all denna hysteri. Någon måtta får det allt vara på det hela men dessvärre tycks jag inte dela denna uppfattning med särskilt många svenskar.

Vi fick i alla fall gå i lite affärer och Sara hittade små söta gosedjur. På hemvägen stannade vi på Mc Donalds för att fylla på mat och vätskedepåerna inför hemresan. På hemvägen fick jag även höra den låt som just nu ÄGER mest. Kolla in filmklippet nedan.


 


Mr Krull

Idag var min första ensama dag. Har fram till den 5/1 på mig att vara ensam så jag lär ju tröttna på det också. Tröttnade faktiskt redan idag så jag drog in till syrran och spelade lite "Guitar Hero". Jag suger verkligen på det men får jag bara öva lite så ska det nog gå vägen det också.

Min spelare heter av någon anledning "Mr Krull". Den som är nyfiken på varför får snällt fråga ;)

Kvällen avslutades med pizza på Baronen. På hemvägen fick jag också med mig syrrans hund som hon dock återtar redan i morgon efter vi har variot i Linköping och handlat.


Julen i bilder...

Då var julen 2009 över. Att sammanfatta den skulle bli allt för krångligt så här kommer istället lite av alla de bilder som togs. Är det någon bild du funderar/är nyfiken på så kan du ju alltid skriva och fråga så ska du få ett grundligt svar! :)

 


GOD JUL


Matlagningsjul...

Idag har det varit full fart i köket. Under dagens lopp har vi hunnit tillverka Tranbärsmarmelad, vite menn, julstjärnor, daim, chokladtryffel, macroner, senap, brunkål, köttbullar, finsk morotslåda och rödbetssallad. I morgon blir det ytteligare matlagning innan man ÄNTLIGEN får sätta sig ner och äta upp allt :)

Här kommer lite bilder som tagits under tiden i köket...

"Vite Menn"

 


"Krackelerade Macroner"PAUS"Daim"Chokladtryffel (festlig)


Mat, mat, mat ..... Banta, banta, banta...

Igår var vi och handlade julmat inför stundande helgdagar. Jag blir lika förbluffav varje gång kundvagn efter kundvagn fylls till bredden. Ska vi verkligen äta allt det där??? Det ska vi tydligen för varje år är allt slut efter nyår.

Det är skinka, Jansson, Köttbullar, Prinskorvar, Kål, Sill, Ägg, Bröd, Lax, Revben, Godis, Pepparkakor m.m.m. Inte konstigt att medelsvensken går upp 3,5 kg varje jul. Men jag måste ju erkänna att man får lite dåligt samvete efter att ha proppat i sig så mycket mat så man rullar fram. Dels för att man frossar i överflöd som inte alla har tillgång till och dels för att det inte är bra för ens egen kropp. Men det är ju tack och lov bara jul en gång om året.

Angående julstressen så måste jag säga att det har varit väldigt lugnt i år. Både från min och (som det verkar) andras sida. Folk springer inte omkring med rödblossande kinder och helt vilda i blicken under sin jakt på julklappar. Parkeringarna utanför varuhus och matbutiker uppbringar för det mesta åtminstonde en parkeringsplats på direkten. Folk har inte lika hög ljudnivå som vanlist osv. Detta känns ganska skönt och ger en bra känsla inför jul.

I övrigt hatar jag fortfarande snön som rasar ner från himmelen och hotar att täcka allt i sin väg. Men drömmen om barmark och solsken gör att jag genomlider denna "dödens årstid".


Äntligen ett inlägg...

Nu kommer det äntligen ett inlägg efter flera dagars torka. Helgen har varit fullsmockad med aktiviteter och likaså början på veckan.

Lördagen vigdes åt pyntning av hus och klädning av gran. Tanken var först att vi skulle åka til Vimmerby och fika på förmiddagen men det sket sig om man säger så. Vi hade väl kommit ca 1 mil innan vi bestämde oss för att vända. Anledningen var att det var ca 20 minusgrader både inne i och utanför bilen.
Väl hemma igen köpte vi lite kaffebröd på Konsum istället.

På eftermiddagen kom min syster hem och hjälpte tilll med att klä granen. Resultatet blev väl OK tycker jag (även om inte alla kulorna syns på bilden). Kvällen fortsatte med familjespel och pizza till kvällsmat.

 

På söndagen bar det av ner till Karlskrona för att träffa mormor och morfar. Förutom oss så var även min ena morbror med familj inbjudna. Fasade för 25 mil i samma bil som vi under lördagen hade övergett pga kylan men när vi kommit till Eksjö var det nästan uthärdligt i bilen.

Det var ett trevligt återseende där nere och klockan gick allt för fort. Snart bar det av hem igen och temperaturen varierade kraftigt mellan -5 och -19. Lustigt väder vi har.

 

Gårdagen hade jag fullt upp precis hela dagen. Den började med en tur in till Bilbesiktningen i Eksjö. Pelle stod inför domedagen och till både hans och min lycka gick han igenom med renapapper. Ok, inte helt rena. Jag var tvungen att byta ut en lampa *ler*. Detta innebär att jag nu återigen är bilägare!

 

Dagen fortsatte med 2½ timmes paketinslagning innan det var dags för MIN domedag. Tandläkaren väntade på mig och det var bara att knalla sig dit. Jag både hatar och är livrädd för tandläkarna på samma gång. Av denna anledning har jag inte för vana att springa där titt som tätt. Detta resulterade nu i att jag kommer få stanna i Sverige ytterligare 1 månad och dessutom punga ut med 5-6000:-

 

Allt detta uppvägdes dock då jag precis efter besöket fick gå och hämta besök från Norge vid busshållplatsen. Alltid trevligt med sällskap utöver familjen :)

 


Pelle - Nya pärlan!

Som jag sa tidigare som kom Pelle igår. Pelle är den nya pärlan med andra ord min nya bil.

Han är av -94 års modell och mörkblå. En saab 9000 och (hör och häpna) manuellt växlad. På måndag är det domedagen för Pelle då han ska genomgå en besiktning. Håller alla tummar jag har för att det ska gå smärtfritt. Ni som känner mig vet att jag har lite småångest inför besiktningar :)

Håller nu tummarna för att det inte går som med hans föregångare som exploderade på motorvägen (R.I.P Eksil).
Pga den extrema kylan (-20) samt massor med snö, blev det inte så många bilder tagna. Ni får hålla till godo med en enda så länge. Fler kommer vid tillfälle...


PELLE

Nu har Pelle kommit. Bilder kommer i morgon.
Tills dess får ni vara nyfikna!!!

Otacksamma människor... Jag skäms!!!

I dagens uppplaga av den lokala blaskan "Smålands-Tidningen" kunde man idag läsa om skolpersonalen i Nässjö. De (dock inte alla) hade gett chefen för skolförvaltningen "Dagens ris" pga att de var missnöjda med sina julklappar.

"Det låga priset på juklappen visar hur vi lärare värdesätts"
"Julgåvan känns som ett hån efter ett helt års hårt arbete"


Juklappen (som inte avslöjas än) är värd ca 120:-. Tidigare år har de anställda b.la. fått en bok, en chokladask, en julost och ett spa-set.

Enligt mig är ovanstående gåvor en fullt värdig liten julgåva. Jag anser att personalen borde skämmas ögonen ur sig som har mage att klaga på en sådan sak. Det är inte ens alla anställda i Sverige som får någonting alls. Det är ingen rättighet och här kommer vuxna människor och beter sig som småbarn.

Om inte annat så skäms JAG å deras vägnar. Jag har tom varit så fräck att jag lämnat ett "Dagens ris" till skolpersonalen!


GO Gudrun Schyman...

I Aftonbladet frågepanel "Vi 5" var det i tisdags en fråga som löd: "Har du någon vardagshjälte?"
Sista personen de intervjuar är alltid en kändis och idag var det dags för Gudrun Schyman. Vad hon svarade ser ni här nedan...

 

Det är det ABSOLUT vettigaste den kvinnan någonsin har sagt. Dessutom värmde det lite med tanke på att jag åker på att jobba på lördag OCKSÅ! Jag som trodde jag hade jobbat min sista natt nu till torsdag. Jag ska bespara er nattens bravader för det kommer ändå bara bli ett långt klagobrev i repris.

 

Igår var jag för övrigt upptagen med att sammanställa kokboken jag håller på med. Därav inget inlägg då ALL tid gick åt till detta projekt.


Snökul... för vissa...

Mamma och pappa kom hem idag och hade bestämt sig för att bygga en snölykta. Jag börjar förstå vart jag fått mitt barnsliga sinne ifrån...

Jag vet dock inte vem av oss som hade mest kul. Människa eller hund. Fint blev det i alla fall och nu väntar julkortsskrivande och därefter korvgrillning i öppna spisen. Det verkar bli en hel ok afton trots allt!

Klagolåt...

Nu har det på allvar börjat dala såndär vit skit ifrån himlen. VARFÖR? Det är enbart av ondo enligt mig. Jag vet att de flesta säger emot mig men jag tycker det är kallt, blött, jobbigt. Alla verkar tycka att det blir så "ljust och fint" när snön kommer. Det kan jag väl förvisso hålla med om men om det är ljus ni vill ha så ta på er en pannlampa då...

Mycket av mitt klagande just nu beror på nattens arbete. Stelfrusna fingrar, blöta tidningar, rutor att skrapa, igenimmade rutor, SNORHALT osv, osv. I villakvarteren är inte vägarna särskilt underhållna just för tillfället. Det innebär att de är som en efterrättscocktail att köra på. Tänk er en bägare där botten är fylld av ren is. Över isen ligger ett lager chokladpudding och på toppen ett rejält lager med florsocker. Att starta och stanna i uppförsbacke exakt 54 gånger varje natt är inte så kul. Bilen rullar sakta, sakta uppåt för att sedan bara slira utan att komma någonstans. Och som om inte det vore nog. På nervägen vill den inte stanna där jag vill heller. Den kanar förbi brevlådorna så jag tvingas BACKA tillbaka i uppförbacke. VEM kan komma och säga att snö är underbart!!!

Nu ska jag inte gnälla mer. Idag ska jag försöka ta mig in till Tranås och införskaffa några julklappar. Ska också möta upp syrran så vi kan ta en kaffe tillsammans.

"Jag är bara ett litet UFO på besök..."

Händelserik helg...

Oj, oj, oj. Helgen har gått i ett och det känns inte som om man fått en enda lugn stund. Fredagen var vi alltså i Kisa och sedan på julmarknad. På lördagen var det dags för helgens höjdpunkt. Min käre far fyller 50 år nu i december och lördagen var vigd åt att hylla honom. Dagen började inne i Tranås på "Fun House" där det finns ett antal olika aktiviteter att pröva på. Vi började med Golfsimulatorn. För er som aldrig slagit iväg en riktig golfboll kan jag bara säga att det inte alls är så lätt som det ser ut. Antingen slår man för högt eller gräver man sorkhål. Bara att välja. Efter en dryg halvtimme var vi så klara och förstaplatsen delades mellan mig och min syster. Vi var "bara" 14 över par!!!

Efter golfen var det dags för "Bull Riding". Dettta är något av det roligaste jag vet och förväntningarna var stora. Dessvärre var det något infernaliskt pucko som tyckte att tjuren behövde en stor hal platta mitt uppe på ryggen. HUR ska man kunna knipa sig fast då? 59 sekunder är inget jag är nöjd med, speciellt inte eftersom rekordet låg på 1.02... Det kommer bli fler besök till Fun House kan jag lova.

Rekordet SKA slås...


I ytterligare en timme gick vi omkring och provade olika maskiner, biljard, dart osv. Sedan packade vi åter in oss i bilarna och drog iväg till Jönköping där dagens riktiga höjdpunkt ägde rum. Efter att ha lurat farsan rejält med att vi skulle på hockey (HV71 - Färjestad) gick vi förbi huvudingången och vidare till den minimala ishallen jämte. Här skulle det istället spelas CURLING!

Har ni någonsin sett curling på tv och tyckt att det ser ju ut som en bebissport. Kasta iväg ett klot på isen och sopa lite. TÄNK OM!!! Det tog ett bra tag innan någon av oss ens fick iväg ett godkänt klot över isen. Balansen var det si och så med liksom med förmågan att slå tillräckligt hårt. Det var en riktigt tuff sport och vi alla kände av det i kropparna nu dagarna efter. Trots det var det grymt roligt och jag kan rekomendera er att testa om ni får chansen.

Nya OS-laget i "Mixed Curling"

 

Efter curling bar det återigen till Tranås där det blev snacks och dricka innan det bar ut på stor middag på kvällen. Målet var Golden Thai där de serverar säväl thai som mongoliskt. En mycket trevlig afton som avrundades vid 23-tiden. Det är en dag vi alla sent kommer glömma.

 

Söndagen var en aning lugnare. En chans att sova ut lite på förmiddagen och sedan bar det av in till Eksjö. Eftersom vi hade storfrämmande från grannlandet var jag ju tvungen att visa den stad jag bott 6 år i. Det blev en liten rundvandring samt fika på Lennarts. Kvällen fördrevs med att sätta ihop en julgrupp som mina föräldrar fick i "Luciagåva", äta samt titta på tv.

 

Hela helgen har som sagt gått i ett men nu lugnar det ner sig en aning. Därför hoppas jag också att blogginläggen kan bli en aning fler ;)


FÖRLÅT!!!

Förlåt för att det uppdateras alldeles för lite just nu. Men det händer en hel del grejer här och och jag LOVAR att ni ska få ett utförligt inlägg på måndag när allt har lugnat ner sig. HÅLL UT!!!

Kundkorg, däck, julmarknad m.m...

Idag har det varit en händelserik dag. Vi startade på förmiddagen med att byta däck på bilen. Igår försökte vi men det var TOTALT omöjligt att rubba en enda bult. Idag var det bara att vrida lite så låtsnade de så lätt, så lätt. På med vinterdäcken och sen bar det av till Kisa. Ja, jag vet att jag var där för knappt en vecka sen men det skadar inte att åka dit fler gånger. På ett av ställena vi var på såg jag denna underbara kundkorg...

Finns det någon där ute som mot förmodan skulle vilja köpa mig en julklapp så vill jag ha precis en sådan...

 

Efteråt blev det fika på stamstället Colombia. Besökte tom för första gågen muséumet som ligger på övervåningen. I fikaväg blev den en Molusk... DET NI! För er som aldrig smakat dessa (med det något oaptitliga namnet) bakverk kan jag berätta att det är en som något mjuk chokladboll med mycket chokladsmak. MYCKET goda...

 

 

"Molusk"

 

Efter ytterligare lite shopping bar det av hemåt för att dumpa av våra inköpta varor. Mer hann vi inte göra fören det återigen var dags att sätta sig i bilen och åka till Rydsnäs. Målet var julmarknaden som hölls nere på torget. En mysig julmarknad som resulterade i lite inköpta julklappar samt smakprov på vildsvinskorv. Inte så dumt faktiskt.

 

Nu väntar kvällsmat och senare i natt veckans sista arbetspass...


Gammal bortglömd goding...

Inatt var det återigen en händelselös natt. Tack och lov är syrran uppe och bombaderar mig med sms. Vi har det ganska trevligt med vårt artificiella samtal. Inatt fick jag ett meddelande där det stod "Du ska veta att dina känslor är besvarade." För er som inte känner min syster så kanske det här låter en aning morbidt men det är det inte alls. Hela grejen är att hon ofta citerar filmer som vi tycker är roliga. Just denna film var dock extremt längesedan jag såg och jag blev glatt påmind när jag fick detta sms.

För er som inte vet ifrån vilken film det är så kan jag säga att det är från "Släpp fångarna loss det är vår". En gammal svensk klassiker med stora namn såsom Gösta Ekman, Margaretha Krok, Lena Nyman, Tage Danielsson, Ernst Hugo Gärdegård osv... Har ni inte sett denna film så kan jag varmt rekomendera den. Nedan följer ett litet smakprov...


Totalt oteknisk och småhysterisk...

HUR svårt ska det vara. Jag kände mig som en ointeligent bimbo där jag stod...

Jag ska ta det från början så ni hänger med. Ni vet att jag delar ut tidningar på nätterna och för att åstadkomma detta så har jag lånat brorsans tjejs bil. Eftersom jag är total okunnig vad gäller bilar så är jag glad att det hittils har gått smärtfritt men i natt hände det. Jag skulle tanka på vägen till jobbet tänkte jag. Jag rullade så elegant in på bensinstationen, positionerade mig och klev ur. Jag la märke till långtradaren som stod parkerad i andra änden där någon utsliten chaufför antagligen låg och sov.

Jag gick bak för att öppna tanklocket men DET visade sig vara en helt omöjlig uppgift. Eftersom det inte fanns något "handtag" så antog jag att man bara skulle trycka på luckan. Jag tryckte och jag tryckte. Till saken hör att jag tankat bilen en gång innan och då fick jag upp locket enbart av att trycka på det. Bäst som jag stod där och tryckte rullar det in en blå, sänkt volvo 740 med dunka, dunka musik. Ut kliver någon liten hurtig 18-åring som precis fått körkort. Hysteriskt trycker jag på locket. Hårt, löst, höger, vänster men inget händer. Jag skäms ganska kraftigt och i ett försök att inte göra mig till totalt åtlöje låtsas jag stänga luckan och kör sedan snabbt därifrån. UTAN att ha tankat en droppe.

Jag kör upp till uppsammlingsplatsen och slänger mig ur bilen. jag fortsätter hysteriskt att trycka på locket innan jag kommer på att det kanske finns en knapp inne i bilen man ska trycka på eller nåt. Hoppar in i bilen och letar frenetiskt. Hittar ingeting. Hivar upp telefonen ur jackfickan och ringer min kära syster. Tack och lov jobbar även hon natt och hon svarar snart. Hon förklarar vänligt men bestämt att det sitter en lite, liten, liten spak vid sidan av sätet, ut mot dörren. Jag tackar mångfaldigt och drar i spaken. Inget händer. Jag har i min iver över informationen lyckats dra i spaken till bagageluckan. Tanklocksspaken sitter brevid och är om möjligt ÄNNU mindre.

Eftersom jag åker förbi macken ganska tidigt igen på min tidningsrunda bestämmer jag mig för att tanklocket får vara öppet tills dess. VEM skulle våga stänga det nu. Jag hivar in tidningarna och börjar köra. Fem minuter senare står jag återigen på bensinstationen. Ljuset i långtradaren är tänt och jag är lycklig för att han sov sist jag var här.
Till sist får jag så bensin i tanken och kan fortsätta. Jag fundrar på vad det kan vara för idioter som har satt bensinlocksspaken på detta ställe och dessutom gjort den i pygméstorlek...


Litet ovetenskapligt jultest...

Efter en totalt händelselös natt så hade jag inte så mycket att skriva om här. Istället sammanställer jag ett totalt ovetenskapligt test av Julmust och Pepparkakor. Att smaken är som baken vet redan alla men här får du i alla fall mina favoriter samt bottennapp inför julen.

JULMUST

Som obestidelig 1:a hittar vi "Apotekarnes Julmust"

 

2:a platsen vigs åt "Spendrups Nygårda"

 


Uppe på sista pallplatsen hittar vi "ICA´s Julmust"

 

Inte allt för god och endast en 4:e plats till "Eldorados Julmust"

 

Vatten och färgämnen gör att "Lidl´s Julmust" utan tvekan hamnar sist

 

 


PEPPARKAKOR


Gamla hedersknyffeln "Oscar" tar hem årets seger!!!

 

Även på 2:a platsen hittar vi GBG Kex´s "Orginal"

 

Denna mjuksega "Skåne pepparkaka" är underbar och förtjänar klart en 3:e plats

 

En aning för välgräddade gör att "Nyåkers pepparkakshjärtan" bara får en 4:e placering

 

Jag vet att jag riskerar livet när jag kritiserar "Annas" men de ÄR inte goda...

 

Summa sumarum är alltså... Satsa på Apotekarnes Julmust samt pepparkakor från

Göteborgs Kex. Undvik i allra största mån Lidl´s Julmust samt Annas alla miljoner sorters pepparkakor...


BarNsLiG.......................

I ordets positiva bemärkelse är precis vad jag är... Och det är något jag står för och något som jag själv tycker om. Jag hävdar att mitt (eventuella) åldrande kommer att gå mycket smidigare om jag är barnslig och har barnasinnet kvar. Jag har för längesedan bestämt mig för att åldras med "grace"...

Åldersnoja har jag heller aldrig haft (trots att jag fyllt både 18, 20, 25 och närmar mig de TRETTIO. Kriserna överlåter jag istället glatt till personer i min omgivning som så snällt övertar dem åt mig.

Som ett tecken på min barsnlighet kommer det här ett foto. För er som inte ser vad det är så kommer det en bildbeskrivning under. Så ta på dig glasögonen och gnugga de små grå...

För er som inte såg det så är det ett POTATISTÅG!!!


Den kokta potatisen verkade tråkig idag så istället tryckte jag ut små lok ur potatisen. SÅ mycket godare att äta och SÅ mycket roligare att göra. Det är ett tips till alla er tråkmånsar!!!


Jobbenatt med besök...

Då var det återigen dags att stiga upp 03:30. Lagom vaken sätter man sig i bilen för att glädja andra människor vid frukostbordet. Någon sa en gång att de ville ha en utförlig beskrivning av min jobbrunda och jag är ju inte den som är den så här kommer en sådan...

Alla rundor ser likadana ut. Det är kallt, mörkt och regn/snö i luften. 04:00 börjar min runda och då har jag redan varit och hämtat upp tidningarna vid uppsamlingsplatsen. Sedan är det bara att börja köra. Som ni säkert vet vid det här laget så kör jag en manuellt växlad, vänsterstyrd bil. Det är lite skillnad mot den automat, högerstyrda jag brukar köra. Enda fördelen nu är att jag FÅR köra på fel sida  av vägen ;) Jag lägger ut en karta här nere så ni kan följa med på de olika vägarna. (Klicka på den för större format)Anhalt
1.   Järnvägsgatan
2.   Torget
3.   Kisavägen
4.   Egnahemsgatan
5.   Kisavägen
6.   Kvarnvägen
7.   Bondegatan
8.   Mogatan
9.   Industrigatan
10. Österbyvägen
11. Gästisvägen
12. Gärdesvägen
13. Åkervägen
14. Ängsvägen
15. Vallvägen
16. Missionsgatan
17. Västergatan
18. Tranåsvägen
19. Missionsgatan
20. Österbyvägen
21. Torget

Så mycket mer finns det egentligen inte att säga om en tidningsrunda... Jag har 177st tidningar att dela ut. Tranås Tidning (TRT), Smålandstidningen (SMT), Östgötacorrespondenten (ÖC), Linköpings Tidning (LKT), Dagens Industri (DI), Dagens Nyheter (DN), Svenska Dagbladet (SvD), Vetlanda Posten (VP).

I natt besökte jag Elin som jobbade natt på äldreboendet. Klockan 05:00 PRICK, var jag utanför hemmet och väntade. Elin ville klappa bocken som stod utanför dörren och visst fick hon det. Klockan 05:00 på morgonen är allt tillåtet. T.o.m. att vara barnslig... :)


Julshow 2009

Idag var det dags för ridklubbens årliga julshow. Som vanligt var det fart och fläkt med b.la. Hästfotboll, Voltige, Hästroulette, luciatåg m.m.

Och precis som vanligt så ska ju jag "bara" åka dit och titta. Ni som känner mig vet hur länge det håller i sig... sådär cirka fem sekunder, sen är jag igång. Jag kan inte hjälpa det men jag är troligtvis programerad för att hjälpa till vid alla tillställningar som rör häst. Med tanke på julshowerna har jag endast missat 1 av de 15 som varit sen jag blev aktiv i klubben. Då har jag trots allt bott på annan ort flertalet år.

Här följer en liten filmsnutt som visar på lite av det som dagen bjöd på...


Veckans geografilektion... Kisa

Kisa är beläget nere i södra östergötland och har ett invånarantal på 3697 personer. Detta gör det till en ganska liten håla men ändå upplevs den som trevlig.

Folket i Kisa är ett eget släkte. De är lite efter i tiden och kanske inte alltid så klipska men de är gohjärtade och MYCKET trevliga. Deras dialekt är något man måste vänja sig vid då den är en utpräglad variant av östgötskan. En typisk mening kan låta ungefär som följer:

"Va göör du på? Inge säschillt...du rå? Ja ä bare en rounde nere på byn, handle lite å glana i fönstrroutera..."

Till sevärdheterna i Kisa hör Café Colombia som även är ett Emigrantmuséum, Pinnarp som är en campingplats/friluftsområde samt Tolvmannabacken (skidbacke).

En riktig kändis som kommer från Kisa är Magnus Samuelsson. Värlens starkaste man tillika vinnare i 2008 års upplaga av "Let´s Dance".

Hittade den här lappen i en provhytt på Sandströms i Kisa.

Den tyder väl på att allt kanske inte är så dagsfärskt i den här byn ;)

 

 

Colombia - Café & EmigrantmuséumÖverblick över Kisa stad.
Trots det tråkiga utseendet har denna stad något speciellt.

Manuell SUGER!!!

Igår fick jag ett önskemål om ett inlägg där jag jämförde manuell växellåda mot automatlåda. Så mycket utförligare än detta kunde jag dock inte få till. Eftersom jag inte kan det minsta om bilar, föreskriver jag mig rätten att faktiskt ha fel i något.Om någon nu (mot förmodan) missat min ståndpunkt i det hela så kommer här en kort och konsis sammanfattning:

KÖR AUTOMAT OCH DU KAN NJUTA MER AV LIVET!!!

Världens undergång är nära...

Ja, kan man tro något annat när man tittar på denhär bilden???

Den 3/12 och Julbuffé och Semlor sida vid sida.

DET ÄR INTE RÄTT!!!


Oväntat sällskap i natten...

Är det ett rådjur??? Varför flyttar det inte på sig???

NEJ, det var ju bara en soptunna som någon ställt ut mitt i vägen. Antagligen för att vara säker på att sopbilen inte skulle missa den.

I denhär byn så är det en inhemsk sport att sätta ut saker på vägbanorna. Det kan vara ganska harmlöst såsom en vägkon som flyttats från kanten eller en fotboll från bakgården. Det kan även vara mycket värre och exempel på det är SIA-ängel i plast, rullatorer och nu tydligen även soptunnor...


En vanlig eftermiddag i stallet...

Som vanligt när jag är hemma tillbringar jag en stor del av mn lediga och vakna tid i stallet. Inte heller denna gång är något undtantag. För er som inte fattar vad man skall ut i kylan och göra så kan jag säga att jag knappt vet det själv. Hade det inte varit för att hästarna är levande djur hade jag nog låtit bli.

Det blir lite svårt att sitta och skriva något utan att använda mig av en uppsjö med facktermer så istället lägger jag upp lite bilder som ALLA kan förstå!

Jag & Elin (vän/elev/mentor)

 

 

Tillbaka i mitt rätta element bland

hinderstöd och bommar

 

 

Elin & Cortina

Har man inget att rida på själv så kan man alltid gapa på andra (som verkar uppskatta det)

 

 

Idag var det även dags för ett besök hos "Frisör Elin"


Fullmåne och minusgrader...

Det var INTE trevligt att komma ut i morse klockan halv fyra när temometern visar -9. Att jag dessutom inte hade fått sova något innan pga fullmånen gjorde ju inte saken bättre.

När jag skulle skrapa rutorna fann jag till min förfäran att det inte låg någon skrapa i bilen. VEM har inte en isskrapa liggandes i bilen året runt? Till sist hittade jag i alla fall en men inte blev det mycket bättre för det. Av någon anledning så går jag och isiga rutor inte ihop. Jag klarar helt enkelt inte av att skrapa dem... eller rättare sagt, isen sitter för hårt. Det är inget skämt utan ren sanning. Syrran trodde jag ljög men förra året fick hon känna på den isiga förbannelsen som vilar över mina rutor. Inte heller hon (som 1 minut innan viftat sin ruta ren på nolltid) fick min ruta isfri.

Till sist kom jag i alla fall iväg. Förutom att min fönsterruta var fastfrusen den första kvarten gick det faktiskt rätt hyggligt inatt. Men det är väldigt svårt att klä sig korrekt i kylan märkte jag. Stundtals sitter jag i bilen med rutan uppe, stundtals med rutan nere. Ena sekunden får jag öppna dörren och kliva ut och andra sekunden får jag springa några hundra meter. HUR klär man sig då???

Efter avslutat nattverk kom jag så hem och var ju tvungen att ta lite foton. Även om jag HATAR allt vad is, kyla och snö heter så kan jag ju inte förneka att det är vackert. Men det vackraste i natt var fullmånen. Det syns inte så bra på bilden men den var helt rund, nästintill vit med en regnbågsfärgad aura runt sig. Trots att jag får sömnproblem cirka 1 vecka i samband med fullmåne, stod jag ute i -9 grader och beundrade denna skapelse.

 


Depression och ångest...

... kan man få för mindre. I morse var det min första dag själv på jobbet. Kolsvart och kallt var det när jag kom ut från huset. Kallt var det även i bilen för att inte tala om hur immig rutan var. Hela vägen till uppsammlingsplatsen fick jag sitta och titta ut ur ett hål stort som en 5-krona.

"Deprimerande väg..."

 

Trots detta kom jag så småningom iväg och var faktiskt riktigt nöjd med min körning. Bilen var snäll och samarbetade TROTS att den är manuellt växlad. Ingen hit vare sig när man ska dela ut tidningar eller inte har kört manuell på sådär NÅGONSIN!!! Kanske att ta i lite men jag kan nog räkna antalet gånger jag kört manuellt på fingrar och tår.

 

När man sitter ensam i en liten byhåla mitt i natten måste man ju roa sig på något sätt. Nattens underhållning kan du höra i klippet här nedan. Skratta du men roligt hade jag!!!

 

 


RSS 2.0
Dagens namn: