Årets julskyltning = Årets flopp

Första advent och julskyltning. Vad får det er att tänka på? Jag tänker på mysiga, mörka gator som lyses upp av ljus och lyktor. Stånd där det säljs lotter, hembakat, godis, julpynt m.m. Jultomtar som springer omkring och ger barnen godis.

INGET av ovanstående slog in i eftermiddags. Vi hade begett oss till Eksjö för att njuta denna julskyltning. En nästintill tom gågata möter oss där det står några stackars utspridda lottförsäljare längs vägen. På torget återfinns 2 lottförsäljare och ett stånd där det säljs kanderade äpplen. That´s it!!! Så här såg inte min barndoms skyltningar ut... :(

Kanske inte så konstigt att Eksjö blivit utnämd till Sveriges tråkigaste stad!


Det slutade med att vi bestämde oss för att handla till kvällens middag (räkmacka) och sedan åkte vi hem. På väg hem stannade vi till på en mack för att få NÅGON julkänsla. Vi köpte varsin kaffe och mor köpte en grillad korv. Inte ens detta kunde de ha på stan! Nu är vi i alla fall hemma och jag ska pila iväg och skala räkor nu.

SKRÄCKEXEMPEL!!!

Man vet att man bor på landet när tidningstexterna ser ut som följer. Detta inlägg är specielt dedikerat till Kim. Hoppas du överlever ;)


"Jakten är över. Den efterlyste mannen bil röda bil står stilla, själv är han gripen. Bilen han krockade med syns inte på bilden. Den parkerade svarta undgick med någon decimeter att skadas."

En heldag i Jönköping...

Idag var det shopping i Jönköping som gällde. Vi började inne i stan där mamma fick för sig att prova en regnbågsfärgad palljettjacka. Att hon inte såg klok ut förstod hon själv och vi skrattade gott alla tre. Därefter hittade jag en av världens fulaste statyer på Indiska. Den föreställde den skrattande Buddha. Köpturen inne i stan avslutades med en fika och av någon konstig anledning dras jag till STORA chokladbollar. Denhär var nog en av de största jag någonsin ätit.

Färden fortsatte ut mot A6 köpcenter. Här blev det en mäng affärer och minst lika många provhytter. Både mamma och pappa skulle ha kläder. Innan de hade hittat allt de skulle hade jag lyckats snika till mig ett par finbyxor som jag hittade på barnavdelningen på Lindex. JA... jag skäms inte för att gå på barnavdelningen och köpa kläder. Det är ju enda stället man hittar kläder som passar och dessutom är de billigare ;) (Mer om detta en annan gång)

Eftermiddagen avslutades på Mc Donalds innan det blev hemfärd. Nu är jag precis hemkommen och syrran som var hemma står och lagar tacos. Ibland är det riktigt trevligt med familjen ;) I morgon blir det julskyltning inne i Eksjö. Mer om den i morgondagens inlägg.Mamma goes DISCO...                                                 ...och Buddha hurrar och skrattar gott!


Den hittills största chokladbollen jag någonsin ätit...

Ljus i mörkret...

I eftermiddags var jag med Elin en sväng ut i skogen. Hon red sin nya häst och jag motionerade mig själv samt hennes hund. Efter att vi kommit tillbaka efter en lugn tur och var färdiga i stallet gick vi ut på gårdsplanen. Tydligen hade stalldrängen fått julstämmning lite väl tidigt och därför bestämt sig för att hugga en gran. I ett hörn av gården stod den med full belysning och allt. Kunde inte låta bli att tycka att det var lite mysigt ändå. Lite julljus lyser alltid upp den mörka, kalla höstnatten :)


Klockan 03:30...

...startade min fredag. Mörkt, kallt och småregning var det ute men som tidningsbud är det bara att bita ihop. Folk SKA ha sina tidningar i tid. Det var ett nytt distrikt jag körde men tack och lov var det lätt så det kommer nog inte innebära några problem. Det skönaste är att jag istället för sådär 600 tidningar nu bara har 170. Snacka om att det går bra mycket fortare.

I eftermiddag bär det av till stallet för att hålla lite lektion och prata lite skit. Känner jag oss rätt så blir det dock en hel del skitsnack och mindre lektion men det är det ingen som har dött av.

Jag vet att jag inte varit på topp vad gäller antalet inlägg de senaste dagarna. Jag hoppas att det ska bli ändring på det och att det kommer hända lite mer intressanta saker i mitt liv som är värda att dela med sig av. Ditt förslag Kim, är under behandling och kommer snart att läggas ut...

Bilden är tagen 02:30 i sommras i väntan på tidningarna.

Ni hade inte heller sett så färgglada ut kan jag lovat...


Sverige, tågresa m.m.

Då har man landat i Sverige igen då. Landat kanske var lite fel uttryck, snarare rullat över gränsen. På onsdag morgon bar det av med tåg ifrån Oslo S. Det var evigheter sedan jag åkte tåg senast och såg nästan fram emot det. Dessvärre var det inte länge jag fick ha den känslan utan den försvann så fort tåget började röra på sig och rullade ut från stationen ut i den svarta, regniga, kalla och tidiga morgonen.

Tack vara ett tips från någon så hade jag en god bok med mig i alla fall. Den blev dock utläst innan jag kom till första bytesplatsen, Hallsberg. Här i Hallsberg var det dags för lite kaffe och 1 timmes väntetid till nästa tåg. Det gick förvånandsvärt fort och snart satt jag på tåget till Mjölby. Trots att jag nu var utan bok så roade jag mig kungligt med att lyssna till farbrorn som satt snett emot mig. Han satt och läste högt ur "Kupé" och kommenterade insändarna för sig själv. Mycket intressant måste jag säga...

Tåget rullade in på stationen i Mjölby och återigen hade jag 1 timme att slå ihjäl innan nästa tåg skulle gå. Denna gång kunde jag tacka 2 alkoholister för underhållningen då de satt på en bänk jämte mig, drack öl och var b.la. upprörda över att det skulle kosta 5:- att gå på toaletten.

Nästa tågresa mellan Mjölby - Tranås gick smärtfritt, som vanligt. Denna sträcka har jag åkt X antal gånger i mitt liv och det är ingen rolig sträcka kan jag tillägga. När vi kom fram till Tranås regnade det en aning men jag klarade mig precis undan det värsta skyfallet. Sista sträckan mellan Tranås - Österbymo tar man sig med buss. En ny busschaufför verkade måttligt intresserad av ifall någon betalade eller inte och höll senare under resan på att glömma att stanna vid vissa hållplatser.

Efter 9 timmar på resande fot satte jag så densamma innanför dörren hos mina föräldrar. Här skall jag nu tillbringa december månad med b.la arbete. Jag blev välkomnad hem av pappa som inte kände sig riktigt kry och därför varit hemma under dagen.

Senare på kvällen hade en kompis lovat mig en överraskning och en överraskning blev det... Kanke inte riktigt som jag tänk mig men kul ändå...


Bilden är tagen vid en annan av

alla mina otaliga tågresor...


Recension av "Twilight - New moon"

Efter ett erbjudande om att följa med på den här filmen, kastade jag på mig kläderna och knallade raskt bort till biografen. Jag mötte mitt sällskap, hittade rätt biosalong och rätt plats. Den stora salen var nästan fullsatt men jag hade turen att få två lediga platser jämte mig, vilket gjorde at jag kunde sträcka ut benen. Detta visade sig vara nödvändigt om jag skulle stå ut 2½ timme med denna film...

Jag är inte så insatt i Twilight-filmerna utan det enda jag i stort set vet är att de ska handla om vampyrer och liknande. Eftersom jag älskar vampyrer så hade jag en svag förhoppning om att det kanske skulle vara värt ett biobesök i alla fall. ACK så fel jag tog...

Under 2½ timme såg jag inte en enda huggtand. Det enda som personifierade vampyrerna var deras röda ögon. De kunde dessutom vistas i solljus utan att förgås osv, osv... Hela filmen baserades istället på vampyrens fiende varulven. En varulv för mig är en människa som vid midnatt och fullmåne förvandlas till en ulvliknande varelse. Dessa varulvar kunde transformera sig när och hur de ville.

Ännu en collegefilm som blivit jättestor. Jag förstår inte varför det ska vara underhållande att sitta och titta på något sliskigt kärleksdrama mellan vampyr och människa. I detta fall ett trekantsdrama då även varulven var inblandad. Den kvinnliga huvudrollen är en genomgående bitch som beter sig som en korkad blondin...

Jag tyckte alltså inte om filmen!!! Undrar vad det är för fel på de gamla hederliga vampyrerna och varulvarna. De må vara klassiskt tråkiga men man vet i alla fall vart man har dem och vad man får!


Nosferatu -
Den första vampyren på film 1922
Vlad III Basarab - DraculaRegnbilder...

regnet bara öser ner utanför fönstret och himlen är lika svart som en väl övermogen banan. Inspirationen tryter kraftigt och jag har ingen aning om vad jag ska skriva om. Betämmer mig istället för att lägga upp lite bilder på regn så får ni något att titta på i alla fall. Tråkigt, ja jag vet... men allt kan inte alltid vara så roligt!

Jag - Sportnörd...

Ja, jag betraktar mig själv som sportnörd emellanåt. Åren då OS infaller ska vi inte tala om. Sitter som fastnaglad framför TV:n så länge sändningarna håller på.

Idag var det dags för World Cup-premiär i längdskidåkning. Trevligt nog var premiären här i Norge, vilket den brukar vara vartannat år. I år är det dessutom extra roligt för mig att titta eftersom jag kan heja på både Sverige, norge och Finland med gott samvete :)

På Damernas 10km fri stil blev det en mycket trevlig dag för svenskarna. C. Kalla på 2:a plats och A. Haag på 3:e. Längst upp på pallen stod Marit Björgen, som väntat. Det ska bli mycket trevligt att följa dessa i stundande OS.

På herrsidan var det inte lika mycket att hurra för sett ur svenska ögon. Ur norska ögon däremot så var det återigen triumf. En skidskytt som nu även får åka rena distanslopp gick och tog hem segern. Hafsås segrade före fransmannen Vitous och finländaren Heiekinen. Det allra bästa med detta lopp var dock att Petter Northug bara kom på 4:e plats. Ha, ha, ha... (ja, jag tycker illa om människan)

Som sagt så stundar ett OS och det ska bli mycket intressant att följa. Än roligare är nästan att VM kommer att hållas här i Oslo 2011 så det blir MYCKET skidor framöver!

Nu närmast väntar dock skridskor på TV. Världscupen på 1500m och 5000m.


Get a life SCB...

Nog för att jag kan ha tråkigt på dagarna men anställda på SCB (Statistiska Centalbyrån) måste ha det värre. Efter noggranna uträkningar har de kommit fram till normen för den "normala svensken" och den lyder som följer...

"Medelsvensson existerar inte utan skall kallas Medeljohnsson. Efternamnet Svensson kommer först på 9:e plats över vanligaste efternamn.

 

En familj består av 2 vuxna och 2 barn. Det är pappa Lars på 45år, mamma Anna på 42år, Simon på 15 år och till sist Emma på 12 år. Förövrigt är Simon född den 3:e maj och Emma den 6:e april.

 

Lars och Anna har varit gifta i 14 år. De var 31 respektive 28 år gamla när de gifte sig. De bor i en villa i Asker församling i Örebro. Villans taxeringsvärde är 770 000 kr.

 

Deras bil är givevis en volvo som de själv äger. Färgen är silvergrå men bara för att Lars fick bestämma. hade Anna fåt som hon velat skulle den varit röd. Bilen är av 2000 års modell och de kör ca 1 700 mil per år.

 

Hemma har de dator och internet som de använder för att regelbundet surfa på internet. Emellanåt händer det att de e-handlar.

 

Både Lars och Anna arbetar heltid. Lars inom industrin och Anna inom vård och omsorg. Lars tjänar 26 400 kr per månad, Anna 20 900 kr.

 

Både Emma och Simon har eget rum och egen mobiltelefon. Dessutom idrottar båda flera dagar i veckan. Emma har ett eget husdjur medans Simon har han egen TV på sitt rum. Simon får dock bara se på TV när han inte har läxor att göra, vilket han har två timmar om dagen.

 

Både Lars och Anna har tvåårig, gymnasial utbildning. De dricker tillsammans 1 liter vin i veckan och klämmer dessutom i sig tre burkar starköl. Däremot röker ingen av dem.

 

De sätter tillsammans i sig 1,2 kg godis per vecka samt 1 kg kaffebröd och konditorivaror. Lars lider av övervikt men inte Anna. Hon har istället ont i nacken.

 

Anna läser nästan dubbelt så många böcker som Lars som i stället tittar på TV lite mer än sin fru. Till viss del beror det på att Anna är mer upptagen av hemarbete och har mindre tid att koppla av.

 

Anna spenderar tre gånger mer än Lars på underkläder och sex gånger så mycket på hygienprodukter. I genomsnitt har hela familjen utgifter på 31 300 kr i månaden, varav en fjärdedel kan hänföras till utgifter för villan.

 

I Anna och Lars åldersgrupp slutar ungefär hälften av äktenskapen i skilsmässa. Därför är det än så långe svårt att säkert veta om de kommer att vara gifta livet ut. Men om de gör det kommer Anna att vara änka under sina sista levnadsår. Hon kommer att dö när hon är 83 medan Lars går bort när han är 79."

 

Jag säger bara en sak... HUR orkar och kan man komma fram till allt detta? Jag vet i alla fall att jag är så långt ifrån Medelsvennson (eller johansson som det ska va) som man kan komma. Hoppas innerligt att det även kommer att förbli så. Det där tycker jag låter allt för trist och grått...

 


Kvällens middag...

...bestod av ungsrostade rot-/grönsaker samt foliebakad laxfilé. Till detta serverades en cream fraiche-baserad sås med fetaost och soltorkad tomat. Inte alls dumt om jag får skryta lite.

Inte nog med denna gourmetmåltid. Till dessert skall det bli Ris á la malta. Ja, jag vet att det är lite tidigt för det men när det låg en korv med färdig gröt i frysen kunde jag inte låta bli. Denna serveras med färska clementinklyftor.

Har ni för övrigt några middagsförslag så mottages dessa mycket tacksamt. Det är alltid lika svårt att hitta på något att äta. I hopp om att komma på något så går man till affären för att få inspiration men hjälper det? ICKE!!! Det enda som händer är att man ser ut som en mossöverdragen fågelholk mitt i folkmassan istället för hemma i soffan...


Svininfluensan muterar...

Det är egentligen emot mina principer och jag hade lovat mig själv att aldrig skriva ett ord här angående nöff, nöff-sjukan. Men nu blev det som det blev med det. För det första vet man inte om vaccinet är farligt, hjälper, ger biverkningar osv. Fortsättningsvis så verkar det som om influensan nu kommer helt utan förvarning... Läs detta som jag klippt ut från Aftonbladet den 17/11.


Pojke död i svininfluensa

"Aftonbladets team på plats i Oslo. Norge har fått ytterligare ett dödsfall i svininfluensa.

En 12-årig pojke hittades död i ett badkar. Obduktionen visar att han dog av svininfluensa.

Pojken hittades livlös i badkaret av sina föräldrar hemma i Sarpsborg i Norge för drygt två veckor sedan. Föräldrarna kallade på ambulanspersonal som försökte få i gång pojkens hjärta, men lyckades inte, skriver VG Nett.

En överläkare bekräftade i dag att det var svininfluensan som orsakade pojkens död. Enligt norska NRK blev pojken akut sjuk och testades efter sin död positivt för svininfluensa."

 

"Pojken led inte av någon känd sjukdom och tillhörde inte någon riskgrupp."Var det verkligen så snabbt dödsförlopp? Från att bara "ta ett bad" till att återfinnas senare död av ett virus som man troligtvis inte hade en aning om att man hade.

Såhär fortsätter det ju hela tiden. Jag anser att et är ren och skär hysteri! Att vaccinera sig är ju tack och lov frivilligt och jag ska inte dömma någon för deras beslut. Det är helt och hållet upp till dem själva. Jag däremot kommer absolut inte spruta in någon obestämd vätska i kroppen. har jag överlevt förkylningar hittils så klarar jag nog dem nu i år också. Vill ha mer konkreta bevis innan jag utför något sådant och det är ju ganska svårt att få  dagens samhälle när det ena dagen är "det bästa som hänt världen" för att nästa dag vara rena dödsfällan för de som är i riskgruppen...


Saknar sommaren...

Det regnar och är grått utanför fönstret. Golvet är kallt under fötterna och är småförkyld. Sitter och längtar till nästa sommar men i väntan på den så får jag väl tänka tillbaka på sommaren som gick...

Eftersom jag inte hade någon blogg i sommras uppdaterar jag er här med lite bilder från sommaren 2009. En ganska händelserik sommar i mång avseenden.

Sommaren började tidigt. Redan 2 maj tog jag årets första dopp. Om än en aning skeptisk...Den 17:e (dagen efter min födelsedag) bar det av till Tenhult och 3-årstest!Jobbade till och från under hela sommaren. Sämre arbetsplats kan man ju ha ;)
Den 22/6 - 24/6 bar det av till Kalmar och Öland. Minisemester med b.la. badande kameror.

Nästa aktivitet var en dagsvandring i Astrid Lindgrens fotspår. Hur man kan vilja ha mig som guide förstår jag inte... men det gick bra ändå.
Mycket bad blir det...I slutet av juli blev det ännu mer bad. Dock utomlands den här gången. Två veckor spenderades i Italien/San Marino...Hade inte hunnit så mycket mer än hem fören jag packade väskorna och flyttade till Oslo. Det firades med en tvådagars kryssning till Köpenhamn.
Givetvis hände det mycket, mycket mer under sommaren. Men jag ska inte tråka ut er med massa självklara detaljer. Nu är det som sagt bara att hålla ut till nästa vår/sommar och hoppas att den blir minst lika bra (om inte bättre).

Jordens undergång...

Ja, det var vad filmen jag såg igår handlade om. det var inte vilken film som helst utan självaste "2012"! Vi var och såg den på Colosseum kino som är världens största THX-biograf.
Alla 978 platserna var utsålda!

"2012" handlar alltså om världens undergång och hur några människor har tänkt att överleva den. Filmen är ca 2½ timme lång men känns betydligt kortare. Den innehåller det mesta som en bra film ska innehålla. Jag ömsom skrattade (ja, konstigt nog), grät och satt på helspänn. I det stora hela var jag mycket nöjd med filmen och jag kan varmt rekomendera den. Visst finns det några få saker att anmärka negativt på men de får ni ta reda på själva...


Ett kort möte...

M: Hej

 

K: Hej

 

M: Vart ska vi gå?

 

K: Välj du

 

M: Blir det bra här?

 

K: Visst. Hur mår du?

 

M: Bara bra och du?

 

K: Fint. Vad händer under dagen?

 

M: Det vanliga. Arbete och sedan blir det lite Tv-tittande. Själv?

 

K: Jag ska ut med några väninnor på lunch. Om inget annat kommer i vägen

 

M: Vad skulle det vara?

 

K: Det vet man aldrig

 

Tystnad

 

K: Jag vill gå bort dit

 

M: Okej

 

E: 22 kronor, tack

 

K: Jag har ingen växel. Går det bra med en femtiolapp?

 

E: Inga problem

 

M: Jag har jämna pengar

 

K: Men inte ska väl du

 

M: Jag kan väl få

 

K: Tack

 

M: Det var fint här

 

K: Mycket. Känns rofyllt

 

M: Titta där

 

K: Det var vackert. Undra hur de gjort?

 

M: Ja det kan man undra. Vet du vad klockan är?

 

K: Fem över halv tolv

 

M: Då hinner jag

 

Tystnad

 

M: Nu måste jag gå

 

K: Ja ha

 

M: Innan jag går måste jag bara få veta vad du heter

 

K: Susanne

 

M: Kristian. Hej då

 

K: Hej

 

 


Matnyttigt...

På begäran kommer här bilder på gårdagens mat. Inte för att jag är någon proffsfotograf och dessutom är det ganska svårt att få rotmos eller svampstuvning att se gourmétaktigt ut, men, men...

För övrigt är det en deprimerande dag. Igår snöade det och bara det räcker ju för att man ska gräva ner sig. Idag regnar det till råga på allt så det enda som är kvar är en kall sörja. Får väl se om det blir någon utevistelse för min del idag eller om jag styannar inne resterande del av dagen. Mer om detta i senare inlägg (tror jag).

Kantarelltoast

 

 

Rotmos och givetvis Skånsk senap

 

 

Äppelpaj med smultäcke

 

 

Chokladbollar eller "Afrikanska småkakor"


Svensk afton...

Idag på självaste olycksdagen (Fredagen 13:e) blir det "Svensk afton" i det norska hemmet. Kanske inte så fancy som det låter utan består helt enkelt av en svensk middag. Menyn för kvällen kommer att se ut som följer:

* Kantarelltoast

Knaperstekt kantarell sauterad i grädde, serverad på ungsgrillat bröd

* Rotmos
Stompade rotgrönsaker serverade med köttprodukt, senap & svenskt knäckebröd

* Äppelkaka
Ljummen äppelkaka med exotisk kryddsättning serverad med kall vaniljsås

* Avec
Chokladbollar (Eller Afrikanska småkakor som vissa väljer att kalla det)

Roligare än såhär blir det inte men menyn är enligt mig helsvensk. Den kommer troligtvis att avnjutas framför tvapparaten. Eventuellt tillsammans med ett glas vin (eller öl om man ska följa det svenska temat).


Naturlig gympa...

Idag när jag ställde mig på vågen så visade den dumma maskinen 1 kilo mer än igår. Hur detta är möjligt är för mig en gåta (eller inte). Jag bestämde mig i alla fall för att ta lite gymnastiska övningar samtidigt som vi gick vår morgonpromenad och här nedan ser ni resultatet. Kommenterar inte mer utan bilderna får tala för sig själva. Dock får NI mer än gärna kommentera! 

 


Utpressning (nästan i alla fall)

Efter långa förhandlingar gick jag tillsist med på att lägga ut denhär filmen. HOPPAS DU ÄR NÖJD CAMILLA!!!

Det är fjortisvarning på filmen och tro inte för allt i världen att jag orkat redigera eller retushera den något. Här kör vi naturellt så det förslår. JA, jag ser drogad ut, JA, mina ögonbryn hoppar upp och ner, JA, det är dålig kvalitet på inspelningen. DEAL WITH IT!!!


Besökare hit och besökare dit...


Som ni uppmärksamma läsare har konstaterat så har det varit inläggslöst de senaste dagarna. Detta beror helt enkelt på att det har varit besök här. Vid besök skall man vara artig och social och då passar det sig knappast att sitta vid datorn och skriva blogg.

Helgen har hur som helst varit mycket trevlig. Rundturer på stan, en sväng upp till Holmenkollen, utgång på lördagkvällen, restaurangbesök etc har avlöst varandra. På något konstigt sätt har vi dessutom haft tur med vädret. Enda gången det faktiskt regnade var på fredagkvällen nä vi skulle hämta vår gäst på centralstationen.

Lagom till vi blev ensamma igen fick jag ett nytt besked. I början av nästa år kommer nästa gäst och besöker oss. Ett trevligt besked måste jag säga. Tydligen är vi ganska populära i Sverige ;)

Men nu fortsätter som sagt vardagslivet.
Det blir bloggskrivning som vanligt och eftersom det är tisdag idag så blir en en tur till stamcafét.


Svart ska det vara...

Redan som liten gåsapåg konstaterade jag att det enbart är svarta människor som kan sjunga. Säg vad ni vill men så är det. Kom inte dragandes med Madonna,  Beatles, Abba, Elvis osv. Visst, de var/är stora artister men de berör ungefär lika mycket som en gråmulen höstdag. Vart finns hjärtat när de sjunger? Det har jag alltid undrat.

Jag vet inte hur många gånger musiken hjälpt/piggat upp mig i livet men otaliga är det i alla fall. Den största sångerskan genom alla tider är (enligt mig) Whitney Houston. Jag bryr mig inte om hennes "problem" etc utan är enbart tacksam för att hon är tillbaka. Det är en enastående röst och en superb karriär kvinnan har. Ingen annan artist har hittils fått mig att gråta av olika anledningar men hon har lyckats.


I övrigt anser jag att både den bästa manliga och kvinnliga liveartisten var/är svarta. Som bästa manliga hittar vi Michael Jackson och som bästa kvinnliga har vi Tina Turner. De behövs ingen redigering i studion för att få dem att låta bra.

Lite andra artister som jag absolut inte tycker du ska missa är Yolanda Adams, Patti Labelle, Mariah Carey, Melinda Doolittle, Aretha Franklin, Alicia Keys m.fl. listan kan göras lång men hitta din egen favorit.


Nostalgitripp


Kommer ni ihåg det här gänget? Från vänster har vi Boober, Mokey, Gobo, Vips & Wembley. Tillsammans bilder de Fragglarna. Jag älskade detta barnprogram när jag var liten. fragglarna bor i fragelberget som de delar tillsammans med Doozarna (arbetsnarkomaner). När de är villrådiga går de till "Den allvetande skräphögen Matilda" för att få svar. På vägen måste de dock passera Gorgerna, vilka är fragglarnas dödsfiender.

För att komma till fraggelberget måste man in genom en ingång som vaktas av Sprocket (en hund) och hans husse. Husse vet ingeting om fragglarna och det hjälper inte att Sprocket gång på gång försöker göra husse uppmärksam på de små varelserna som titt och tätt besöker människovärlden.

Det här är i korta drag "Fragglarna". En underbar serie som jag absolut tycker ni ska se om ni får möjlighet. Man är aldrig för gammal för att titta på barnprogram. BEVARA ERA BARNASINNEN är min uppmaning till er alla.Jag ska bli fet och gå i ide...

När jag slog upp de små vackra melerade i morse kunde jag väl aldrig tro att det skulle vara SÅ illa ställt ute. Nog för att det snöat lite när jag gick och la mig men att snön skulle ligga kvar trodde jag aldrig. Nu vet man ju aldrig hur länge den har tänkt att stanna men det hjälper inte att ha de tankebanorna. Jag är enkelspårig och ser bara det som är här och nu.

Jag tror att jag denna vintern ska göra som björnarna. Äta mig fet på blåbär och sedan kura ihop mig i en grotta någonstans i några månader. Låter inte det som en bra idé? Någon som vill göra mig sällskap i detta, vi kanske kunde spela kort och äta blåbärspaj eller nåt.

En desperat bild där jag försöker fånga det sista av hösten!


När döden har gått för långt...

På en av alla mina promenader gick jag förbi ett ställe där de tillverkar gravstenar. Det finns flera stycken sådana här i närheten så det är inget konstigt i sig. Det jag reagerade på nu var framförallt färgsättningen av gravstenarna. Jag har alltid sagt att jag vill ha en enkel, fyrkantig sten i brunt. Endast mitt namn, födelsedatum, dödsdatum och ett litet, litet kors ska finnas med. Nu för tiden verkar man dock kunna få i princip vad som helst. Titta bara på dessa färggranna stenar.

 

Uppenbarligen finns det någon som vill ha en babyrosa eller babyblå sten. varför inte dekorera dem med självlysande hjärtan eller dylikt också? Jag må vara konservativ men någonstans drar jag gränsen. Istället för att reta upp mig totalt på detta fenomen, ska jag nu ta ett varv i lägenheten med snabeldraken. Det brukar alltid kunna rensa både tankarna och golvet...


Sverigeturné och arbete

Nu är det bestämt. I slutet av månaden åker jag till Sverige för att vikariera lite. Det är inte alla svenskar som flyttar till Norge och sen åker till Sverige för att jobba. Men någon ska ju vara först! Så nu är tågbiljetter (dryga 8 timmars resväg) beställda.

Jobbet kommer bestå i det gamla hederliga tidningsutdelandet. Dessvärre får jag ingen bil denhär gången utan får nöja mig med en cykel. Men jag HAR ju ingen cykel?!?! Ja, ja... Allt löser sig på ett eller annat sätt.

I dryga två veckor ska jag glädja folk med tidningen till frukosten. Hoppas de kommer uppskatta det för annars kan det hända saker med en tidning kan jag lova.

Under min lilla utlandsvistelse kommer jag väl försöka hälsa på lite folk också. Känner du för ett besök så hör av dig. Jag kan inte lova något eftersom jag fortfarande inte har någon ny bil men jag ska göra mitt bästa. Kanske det rentav står en liten bil och väntar på mig när jag kommer hem. Sånt vet man aldrig!


Havets hemligheter

Tittade på ett program på National Geografic igår som handlade om livet och landskapen under vattnet. Ett inslag handlade om bläckfiskar och jag tror jag har fått mig ett nytt favoritdjur. De är otroligt fascinerande och att det sedan fanns en art som heter "Vampyrbläckfisk" gör ju inte saken sämre. Ni som känner mig någorlunda vet att jag är väldigt svag för vampyrer. Kolla in dehär bilderna och försök sen säga att ni inte är fascinerade...

Vampyr

Hur läcker som helst & man förstår vart namnet kommer ifrån

 

 

Dumbo

Kan man låta bli att tycka om den eller?

 

 

Pelagic

Måste vara trevligt att ha sitt eget disco i mörkret


Mamman med psykos?

Under min tid här i Oslo så har jag ofta stött på en mamma som går utanför vårat hus med sin barnvagn. Det är alltid samma tider hon är ute och går och jag har mött henne i båda riktning till, såväl som från huset. Barnvagnen har alla gånger varit tom och jag har tänkt att hon väl lämnat barnet på dagiset som ligger i närheten.

Idag fick jag mig dock en tankeställare. Vi var ute samtidigt och gick på varsin sida av vägen. Vi gick båda mot dagiset men när vi kommer fram till grindarna så vänder hon och börjar gå tillbaka. Jag slänger en snabb och, vad jag hoppas är en, diskret blick ner i vagnen. Lika tom som vanligt. Vad gör denna mamma?

Mina teorier går åt psykoshållet. Antingen har hon förlorat ett barn i dagisåldern eller så kanske hon inte kan få barn. När jag tänker efter så ser hon ofta väldigt nedstämd ut och tittar oftast ner i backen. I ett ögonblick kände jag empati med denna kvinna och hennes uppenbara flykt från verkligheten.

Jag har en känsla av att vi kommer att stöta ihop fler gånger inom de närmsta veckorna men man kan ju inte stanna henne och fråga varför barnvagnen alltid är tom. "Ursäkta, lider ni av psykos?"


Julklappsfunderingar

I en mycket hemlig bok hittade jag dehär tankarna som ja hade för 3 år sedan angående julklappar. Kan väl kanske verka lite konstigt men jag lovar att det fanns någon rim och reson i det :)

"Du som (tror du) är så manlig. Vad skulle du säga om en limegrön skruvdragare m. Blommor på? Kanske oxå ett par matchande gummistövlar?

VARFÖR finns det ingen jouicepress i OBH-nordica´s chiliserie? Många frågor som KRÄVER svar!"


Bläsanden har fått ett namn

Tidigare i veckan bad jag om namnförslag till den stackars övergivna bläsanden. Även om jag tyckte det var ganska tunt med förslag är jag tacksam för de som kom in. Ett STORT TACK till er alla.

Slutresultatet blev: MOZART
Förslaget var inskickat av Kim Milrell. Kolla gärna in hans blogg www.kimmilrell.se. Den är väl värd ett besök eller två.

Bläsanden Mozart ligger nu och kuppar i den lilla, halvt frusna dammen. Jag kommer att med stadiga mellanrum raportera om hans liv och leverne.


Ett ljus i natten

I kväll besökte jag kyrkogården som ligger runt knuten. Den största kyrkogården i hela Norge, Vestre Gravlund. Det var så vackert med alla ljus som lyste upp i den kalla, ruggiga novemberkvällen. Jag försökte fånga synintrycken så gott jag kunde med hjälp av telefonen. Vill i alla fall försöka förmedla känslan till Er.

 Jag älskar Mat-Niklas!!!

Idag såg jag på reprisen av Niklas Mat. Under de sista minutrarna av programmet får jag upprättelse i det jag alltid har sagt. Vispgrädde skall vispas för hand med en vanlig visp. Så enkelt är det. När tom en TV-kock säger det så kan det ju inte vara mer än sant.

Vill du set klippet där han säger det kan du gå in på denhär direktlänken och vänta till slutet på klippet: "Niklas Mat - Vininkokta päron"

Jag har allt för många gånger fått slåss för den här åsikten. Anledningen är att folk hävdar att man ska vispa grädde med elvisp. JAG AVSKYR ELVISP! Finns det ett sätt att slippa undan detta otyg i köket så använder jag mig av det sättet. Om det innebär att vispa grädde för hand till 100st semlor så må det vara hänt.


RSS 2.0
Dagens namn: