Återförening med sexuell antydan...

Denna kylslagna morgon i slutet av mars ägde en underbar återförening rum. Den lilla dammen som ligger bortom huset har återigen börjat spricka upp efter att hela vintern ha legat kall och frusen. Detta innebär att även fåglarna återvänder i allt större antal.

Just denna återförening handlar dock inte om vilken fågel som helst utan om min egen lilla utmobbade bläsand Mozart. Hans liv och leverne kan du läsa om i bla "Mobbing i anddammen", "Förbjuden kärlek" samt "Bläsanden har fått ett namn"

Mozart har alltså återvänt till den damm där han tidigare blivit mobbad. Detta tycker jag tyder på en stark tro på sig själv. MEN inte nog med att han är tillbaka... han har sällskap också!

Tidigare under hösten kunde vi se Mozart tillsammans med en Kniphane. Han dumpade dock Mozart efter bara en kort tid och flög för att finna lyckan någon annanstans. Tankarna runt detta "udda" par var väl om de egentligen var ett par eller om de helt enkelt bara var alierade gentemot alla de andra gräsänderna i dammen. Nu tycks svaret på gåtan vara löst. De var ett par!

Nu har Mozart nämligen med sig en ny käraste. Denna gång har han hållt sig till sin egen art men dock fel kön, igen. Det enda alternativet som skulle kunna motförklara demnna kärlekshistoria är att den andra bläsanden är Mozarts son då han är mycket yngre. I annat fall är som sagt Mozart konstaterat homosexuell.

Hur detta fortlöper kommer ni att kunna läsa här i något som nu verkat bli en följetång.
"Mozart - Den homofila bläsanden"Sköna måndag...

Idag började påsklovet för eleverna i skolan som vi är grannar med. Något skönare kun de jag nästan inte tänka mig just nu faktiskt. Tänk att slippa slå sig fram bland 101 infernaliska, otrevliga, ouppfostrade ungar så fort man ska ut med hunden.

Förutom denna sköna känsla börjar vårkänslorna svalla än mer när man ser följande knoppar och blommor. Det finns ett litet hopp om att det återigen blir vår och sommar i vår del av världen.

Konsekvenser...

Norrmännen har lärt sig konsekvenserna av ölkonsumtion. Som duktig liten dagvaruhandel, har ICA MAXI dock tagit sitt ansvar...

Och till er som undrar. NEJ, det är inte ett 6-pack som kostar 29,90. Det är per burk vilket alltså gör att ett 6-pack kostar 174,50 NOK som i sin tur blir omvandlat till 209,5 SEK. Lite enkel mattematik såhär på fredagsmorgonen piggar alltid upp. eller?!


Höjden av desperation...

... uppnådde jag idag. Jag sjönk så lågt att jag sökte jobb på Mc Donald´s. Trodde aldrig det skulle inträffa men nöden har ingen lag. Men med tanke på alla jobb jag sökt innan så är "förhoppningarna" inte så stora. Den som lever får se hur det går. Kanske står jag bakom disken och knappar in Big Mac-menyer i kassaapparaten inom snar framtid.


Cirkusen har kommit till stan...

... och jag har hittat "Bigfoot´s" ena sko. vart han har gjort av den andra vill jag nog helst inte veta men vi kan väl säga så mycket som att han luktade inte rosenvatten ur munnen när vi träffades. Ja, vi träffades för jag var ju tvungen att  lämna tillbaka hans sko. Han mummlade något som jag tolkade som "Tack" men jag är inte säker.

Hur som helst så kan ni jämföra hans sko här nere med en sko som skulle passat mig (dvs storlek 43).

 

PS. För er som verkligen trodde att jag träffat "Bigfoot"... GET A LIFE, som jag så vänligt blev tillsagd av en serviör för några månader sedan. DS


Fjortisinlägg deluxe!!!

Hej Bloggen!

FÖRLÅT, FÖRLÅT, FÖRLÅT att jag typ inte skrivit 4-5 inlägg varje dag men jag har bara vart SÅ trött. Det är faktiskt jobbigt att va så trött så det är lite synd om mig. Men nu är jag i alla fall tillbaka liksom.

Ja, vad ska man säga... Vaknade typ för över en timme sen (bara SÅ tidigt liksom) och då gick jag upp. Sen var jag ju tvungen att gå ut med hunden *suck*. Det är ju kallt ute. sen var det typ massa människor överallt som va i vägen och som lät massor så det var typ jättejobbigt.

Nu sitter jag här mer er alla bloggläsare. Har precis hällt upp ett stort glas med kaffe för det tycker jag är skitgott liksom. Sen kanske ni undrar vad jag har på mig. Jag har ett par alldeles för stora mjuksibyxor på mig. Det har jag läst i modeblogg att det ska vara. för det är bara SÅ inne. Till det har jag en grön t-shirt som jag liksom köpt på typ myrorna eller nåt sånt. Jag tycker det är viktigt att tänka på miljön och sånt så därför köper jag ibland klädert bagagnade.

Det var allt jag hade att säga just nu. Vi hörs igen bloggen!

Puzzar och Kjamar


Äntligen händer det något...

Snön smälter utanför fönstret och jag blir lycklig. Det droppar, rinner och porlar överallt, fåglarna har börjar sjunga sina vackra vårsånger och hunden har fått vårkänslor. Detta måste vara en av de underbaraste tiderna på hela året. Det kalla, mörka tunga försvinner och lämnar istället plats åt det varma, ljusa och lätta.

Det har varit plusgrader här i snart två veckor. barmarken har börjat titta fram och det är helt plötsligt trevligt att återigen ta hundpromenader. För varje liten kubikcentimeter med snö som försvinner, försvinner också en liten tyngd från mina axlar. Jag är inte skapad för vintern. jag är skapad för varmare och behagligare klimat. NU är jag i mitt rätta element 8snart i alla fall).

Håll tillgodo med några bilder på det underbara som väntar oss.

Så sant som det är skrivet...

Under gårdagen var vi på en liten fönstershoppingrunda och hamnade så småningom på ett café. När vi slagit oss till bords får jag syn på denna handskrivna skylten och jag känner instinktivt: JA, jag vet precis hur det känns...


Med gott samvete...

... kan jag nu låta bli att rösta på Sverige i ESC! Ser inte riktigt vad meningen är med alla jurygrupper (och framför allt inte de utländska) när svenska folket ändå bestämmer. Men vill svenska folket skicka en dålig Celin Dion-kopia med en vibrerande dildo nerkörd i halsen så varför inte?!

Jag säger bara FRANKRIKE och NORGE! De vet vad de sysslar med och gav sin 12-poängare till helt rätt låt. Kanske skulle man bosätta sig lite nere i France as well?! Har ju alltid drömt om det...

Nu blir det stor finla i Oslo i slutet av maj. Om Anna ens kommer till finalen vore det ett smärre mirakel. Som vanligt får jag hitta ett anna land att hålla tummarna för. De sista åren har det av någon anledning blivit väldigt mycket Slovenien... Kanske har de något vettigt att komma med i år också...

Blir troligtvis (och förhoppningsvis) en kort visit i Oslo för Annas del.

 Fotobidrag till tävling

Med desa foton deltar jag i Carolinas fototävling. För att besöka tävlingen eller Carolinas blogg kan du klicka på bilderna så länkas du dit!

 


Rekommenderas varmt...

I söndags var det dags för den norska premiären av Ullared. Här heter den "Svinesund - Handel i grenseland" och den rekommenderas mycket varmt. Det var längesedan jag skrattade så mycket!!!

Eftersom det är välkänt att det är billigt att åka till Sverige och handla för norrmän så har de nu bestämt sig för att göra en tvserie om det. Svinesund ligger precis efter den norska gränsen och erbjuder i stort sett allt man kan önska. Att se norrmännen komma fram och kliva ur sina bilar är ganska roligt. Det är en antydan till barnslighet som tindrar i deras ögon. Nu ska de göra storklippet!

Eftersom programet går på norksa TV3 så kan det ju vara problem att se det för svenskarna men deppa inte utan klicka på bilden nedan för att dels se klipp från första avsnittet samt följa de resterande programen. SKRATT UTLOVAS!!!Helg med Köpenhamn som mål...

I helgen var det alltså köpenhamn som var målet. Klockan 17.00 på fredag eftermiddag avgick åten och vi var på väg. Efter lite drygt 16 timmar till havs, var vi så framme i den Danska huvudstaden. Det var knappt möjligt att skåda en snöflinga så långt ögat nådde och temperaturen låg någon grad över nollan. Med andra ord var det en mycket härlig vårdag och det var bara att njuta. Vår första anhalt var "Den lilla sjöjungfrun" som vi av någon anledning glömde bort att titta på sist vi var i Köpenhamn. Efter det blev det sedvanligt strosande på Strøget och sedan ytterligare 16 timmars båtfärd hem igen.

Det var en mycket trevlig helg även om det mestadels var en aning kallt. Pga kylan blev det inte många bilder tagna så istället lägger jag ut några bilder från vår senaste visit i augusti förra året. Dessutom är det mycket trevligare med gröna och lummiga bilder istället för kala och kalla.
Invigning av Holmenkollen

Igår var det officiell invigning av den nya Holmenkollen. Givetvis var vi tvugna att ta oss dit och titta på första hoppet som skulle äga rum i backen.

Efter en LÅNG promenad hela vägen upp till toppen fick vi så se det magnifika bygget som faktiaskt är riktigt vackert. Det var bra mycket större än jag trodde och at få stå på läktaren och se hela backen var en skön känsla. Jag har ju bara sett backhoppning på TV och där ser det ju inte så farligt ut.

Efter en lång väntan pga någonting som jag aldrig begrep, var det så dags. Första hoppare i Holmenkollens nya backe var en kvinna vid namn Anette Sagen. tydligen är hon en av de främsta kvinnliga backhopperskorna och hon slåss för att även kvinnor skall få oficiella tävlingar i denna gren.

Att se henne dala genom luften och landa på 106.5m var en häftig syn. Jag vet att det syns dåligt på filmen nedan men ni kan ju försöka föreställa er själva. Dessutom såg hon inte så liten ut i verkligheten utan man stod ganska nära backen.

Nu var det avklarat och det var dags att gå hem. Orkade inte se reseten av de 20 hopparna då mina fingrar och mina skinkor var mer eller mindre isbelagda. Men jag had ju fått vara på Holmenkollen och en invigning. Kände mig nästan lite V.I.P när jag skuttade ner från läktarna och vidare ut i den kyliga kvällen...Mitt-i-veckan botas med helghopp... Dk!

Då var det onsdag igen och man är i mitten på veckan. Onsdagar är oftast lite sådär halvtråkiga dagar som mest måste genomlidas för att komma till torsdagen och vara på väg mot helgen.

Vad kan man då göra för att få en lite "roligare" onsdag? Man kan t.ex sluta bry sig om att det är onsdag, låtsas att det är en annan dag, göra det bästa av situationen eller se fram emot något som skall hända i helgen. Det sistnämda väljer jag och jag ser fram emot en liten tripp i helgen.

På fredag bär det nämligen av på en liten kryssning ner till Köpenhamn. I Sverige kryssar man till Åland/Helsingfors men här i Oslo kryssar man alltså till Köpenhamn. En liten lagom tur med två nätter ombord och ca 7 timmar i den danska huvudstaden. Åkte samma kryssning för ett drygt halvår sedan men det var på en söndag vi då var i Köpenhamn och därmed var allt stängt. Hoppas på bätre lycka denna gång när det endast är lördag. dessutom hoppas vi på soligt och vackert väder så man kan strosa runt lite.

Bildreportage samt inlägg GARANTERAS efter helgen angående denna resa! HÅLL UT!!!Borstskämda barn - Vår framtid

Jag ber om ursäkt ifall jag verkar en aning irriterad i detta inlägget. Det är dock ingenting emot vad jag är!!!

Jag har alltid förfasats över program som Supernanny etc. Folk som har så stora problem med sina barn att de får kalla in "professionell" hjälp. För det första är det föräldrarna själva som har skapat problemen och för det andra är det ingen professionell hjälp de får utan rent och skärt "bonnförnuft".

Jag reagerade speciellt idag när jag var på morgonpromenad med hunden. Först såg vi en mamma med en son i handden och en barnvagn i den andra. Ungen hon hade i handen gallskrek och vägrade uppenbarligen att sluta. Till sist ser jag (till min förfäran) att mamman tar upp barnet ur barnvagnen och istället placerar det stora barnet där. Nu sitter det alltså en unge som är fullt kapabel till att gå själv i vagnen. Den stackars "babyn" får istället sitta på mammas arm. Vem gynnar detta? Ingen av dem...

Strax därefter skall vi upp för en smal, brant och moddig backe. Vi hinner inte mer än 2-3 meter upp i den totalt 10 meter långa backen innan vi håller på att bli överfallna av en cyklist uppifrån toppen. Han har ingen möjlighet att stanna och trots att vi slänger oss ut i den djupa snön på kanten så välter cyklisten. han blänger surt på mig och jag blänger lika surt tillbaka. Varför i hela friden var han tvungen att cyckla ner när han såg att det var "fullt" i backen. Kunde han inte vänta några sekunder. NEJ, han hade säkerligen blivit bortskämd som liten och förväntade sig att alla skulle rätta sig efter honom.

Ytterligare ett exempel på hur det kan gå fick vi några minuter senare. Återigen på en ganska smal, upptrampad stig. Från höger kommer det en hund som skäller och gör utfall mot min hund. Instinktivt drar jag mig åt vänster och fortsätter att gå framåt. Jag kommer dock inte så långt innan det kommer en bimbo med en kaffekopp i näven och formligen trycker ut mig till högerkanten igen. Jag blir alltså tryck mot hunden som gör utfall mot oss samtidigt som jag hamnar ute i djupsnön. Bimbon tittar oförstående på oss och sticker näsan i vädret när jag blänger på henne.

Jag kan fortsätta hur länge som helst om detta ämne. Jag tycke det är dags att föräldrarna tar sitt ansvar ÄVEN om det är jobbigt emellanåt. Det är ingen dans på rosor att ha barn. Det är inte heller någon dans på rosor för barnen som blir bortskämda senare i livet. Tänk på det ni föräldrar som kanske gör era barn en björntjänst istället för att hjälpa dem!!!


Nu bär det av... snart i alla fall!

I söndags blev sommarens semesterresa bokad. Precis som föregående år bär det av ner till Italien där det skall tillbringas 10 dagar i solen. Årets slutdestination ligger ca 3 mil söder om Rom vid den vackra sjön Nemi. För er som är intresserade av historia kan jag varmt rekomendera att kolla upp Nemi lite närmare. tror att ni troligtvis kommer att bli förvånade.

I början av juli bär det alltså av. Just nu känns det som evigheter tills dess men det har även gett mig något att se fram emot medans snön här hemma förhoppningsvis smälter bort. Sol, bad, shopping och framför allt MAT kan ju få vem som helst att dra på smilbanden...

Utsikt från föregående års resmål Moro d´alba


RSS 2.0
Dagens namn: