Han växer så det knakar...

I går fick jag kontakt med den nya ägaren till min gamla häst. Det visade sig att han vuxit en hel del sedan jag sålde honom som 2½-åring. Startat lite hopptävlingar har han också gjort. Iinte utan att man blir lite stolt ;)

Sådan fader sådan son

 

Fälttävlan nästa?

 

Har ju sett sämre teknik hos en 4-åring

 

Alltid positiv och arbetsvillig


Titta, lyssna, förundras, njut!

Just den ordningen skall du följa då du tittar på filmen här nedan. Jag säger inget utan du får själv bilda dig en uppfattning. Spännande va?! ;)

Yuja Wang heter hon btw...


Bekantskaper återupptas...

Är det inte vad hösten handlar om? Man återser arbetskollegor, skolkamrater, vänner osv. Alla är klara med sina semestrar och dagens lunk infinner sig snabbt igen. Så även här i byen. I morse var det premiär för morgonturen med hunden. Med fickan full av bajspåsar gav vi oss ut i den något kyliga men friska morgonen. Allt var precis som vanligt och det kändes så tryggt och säkert. Hunden skuttar fram och tillbaka och nosar frenetiskt. Barnen går till skolan och de halvvakna människorna på cykel försöker att inte köra på någon under sin färd till jobbet.

Det är inte alltid så lätt att vakna på morgonen

 

Ännu en bekantskap upptogs idag. Min lilla bläsand Mozart plaskade omkring i dammen som vanligt. han verkar trivas bra där uppe trots att han är den enda anden av sin ras. han umgås mest med sothönsen som inte verkar ha något emot lite sällskap. Jag tycker det är så kul att han stannar kvar säsong efter säsong istället för att försöka hitta "de sina".
Ordningen återställd...

I torsdags var det ju dags för galopptävlingar och efter förra gångens fiasko var väl förväntningarna inte riktigt på topp. Förra gången gick jag nämligen därifrån med MINUS på kontot. Det är första gången det händer och förhoppningsvis även den sista.

Det började inget vidare men helt plötsligt var oturen över. "Mina" hästar började vinna och jag lyckades tom spika in en 25-oddsare. Den mycket trevliga kvällen slutade i alla fall med att jag gick därifrån 300:- rikare än när jag kom dit. HURRA!!!

 

I dag kommer hunden tillbaka efter sin "semester". Så nu blir det på med mössan på mornarna och fylla jackfickorna med bajspåsar. Är inte livet bra härligt ändå?

"Hem"längtan...

Under gårdagen satt jag och tittade på SVT2 (ja, jag börjar bli gammal) där de sände ett program som var inspelat "hemma". Med "hemma" menas i detta fallet Österlen. Detta är en av de få platser på jorden som är vacke året runt. Till och med under vintern är det vackert och uthärdligt där nere ;) Vem skulle väl tacka nej till att bo som på följande bilder?


Drömma kan man ju alltid få göra... I brist på landsbygd här blir det idag en sväng ut till Øvrevoll galoppbana. Hjälper alltid att få titta lite på skenande djur ;) Idag ska de dessutom skena över häckar!!!

Då var det dags igen...

Sommaren är nu avslutad på riktigt. Idag är första dagen på hösten och det känns nästan lite skönt. Med tanke på att största delen av sommarens sista hälft har varit mer höstlik än sommrig, känns allt mer i fas nu. Bladen har inte börjat gulna och dala och nätterna är inte fortfarande inte svinkalla men nog är hösten på väg alltid. Det känns i luften... den är mycket klarare och godare att andas.

Hösten har alltså officiellt anlänt. Under nästkommande månader kommer den att succesivt att krama sina kalla händer hårdare och hårdare om naturen. När dess händer är helt knäppta skall hösten så lämna över till vintern som sakta sveper in allt i sitt vita dun. Men tills dess är det långt kvar.

Än är bladen gröna men snart skiftar de sakta i färg och dalar i sakta

mak ner mot moder jord för att pånyttfödas nästkommande år


RSS 2.0
Dagens namn: