Snö upp till midjan men glad ändå...

Idag bar det av upp till Holmenkollen för att titta på när damerna körde sin dubbeljakt. Redan innan vi hade lämnat huset började det bli problematiskt. Mina skor visade sig vara mindre snötåliga och då var det ändå mina bästa vinterskor. Men lite tejp fixade det! Dessvärre satt den inte var mer än några hundra meter men det var värt ett försök.Då vi kom fram till T-banan upp till kollen var det MINST sagt kö. Efter att ha stått i kö i över 40 minuter blev till sist bussar insatta och vi kom så småningom iväg.

 

När vi väl kom fram bar det av rätt ut i skogen. Tack och lov var det någorlunda iordninggjord väg men inte hjälpte det när den konstant gick uppför. Så i lätt snöblandad nederbörd och tung blötsnö pulsades det ca 1 km ut i skogen innan vi kom fram till spåret. Världens bästa plats hittade vi men det var inte smärtfritt att ta sig det. På vägen sjönk man ner till knäna i snön och på ett ställe stod jag med snö upp till midjan och var faktiskt rädd att jag fastnat. Men jag kom krypandes upp ur mitt hål och ungarna som stod brevid mig skrattade. Det fick jag snällt bjuda på. Nu var det dags att vänta på åkarna och det dröjde inte länge innan de kom.

 

Kowalczyk, Björgen, Kalla, Johaug

 

Saarinen & Haag

 

Lindborg, Sarasoja, Follis

 

Fessel & Rydqvist

 

Dessvärre gick det inget bra för svenskarna och Kalla blev bäst på en 4:e plats. Men i morgon går herrarnas jaktstart och då hoppas vi på svensk medalj. Här i huset hålls det i första hand på Sverige & Finland. Norge hålls enbart på av sympati till alla norksa utövare som INTE heter Marut Björgen eller Petter Northug!!!

Så nu väntar en god natts sömn och i morgon blir det samma visa ut till spåret.


Premiär både för mig och dem... och lite VM också

Igår var det dubbelpremiär under kvällen. Det var min första gång på ballet och det var deras premiärföreställning. Det var "Don Quixtote" som sattes upp och jag kan ju inte annat än säga att jag var lite imponerad. Det tog dock ett tag innan jag vant mig vid att det inte förekom någon som helst verbal konversation på scen men när jag kommit till ro med det kunde jag luta mig tillbaka och njuta.

 

Jag får väl skriva några rader om VM också. Det är svårt att undvika det ämnet i dessa dagar. Sverige tog ju igår guld och brons i herrarnas sprint. Sämre gick det för alla damerna som blev utslagna i semin. Norge tog tyvärr guld i damernas sprint och silver i herrarnas. Varken Marit Björgen eller Petter Northug står högt i kurs här i huset så att just de två tog medalj när det var så många andra norrmän som hade chansen kändes mindre trevligt. Men, men. Dessa två kommer att ta flera guld så det är väl bara att vänja sig.

 

Psykkriget mellan Sverige och Norge är också i ful gång. Orkar inte med att de ska vara så barnsliga hela tiden. Nu snackar vi BÅDE norrmän och svenskar alltså. Men har man syskonförhållande är det väl så man håller på...


Då va vi igång...

Igår smällde det... Skid-VM 2011 i Oslo blev invigt och jag var där. Det var nästan så jag önskade att jag stannat hemma istället för att trängas med ytterligare 2999 människor. Men när man har invigningen 4 minuters tunnelbanefärd från dörren så kan man bara inte missa det.

Något stort och pampigt vet jag inte om det var men det va lite nationsparad, lite fyverkerier, tal och till sist kom hon... Maria Haukaas Mittet! Hon framförde den officiella VM-låten och som hon gjorde det. Låtern i sig är helt platt och totalt meningslös. Låter mer som någon dålig powerballad skriven för en IDOLvinnare eller nåt. Men lyssnar man inte på melodin och lyssnar man inte på texten så hör man hennes underbara stämma och den går INTE av för hackor!

Jag lyckades hitta en liten Kazakstans flagga som jag glatt viftade med under invigningen. Flaggan kommer nu för alltid att vara ett minne av invigningen och minna mig om alla de blickar som den såg till att jag fick ;)


Nu är det slut för i år...

Melodifestivalen här i Norge är nu äntligen slut. Jag vet att den precis börjat i Sverige men vi ligger ju lite före ;) För en gångs skull vann rätt låt och om inte Sverige skärper sig från föregående år så ligger de risigt till. Stella Mwangi kan ta hem hela köret i år om det vill sig väl!

Eftersom jag har problem med att få in en video här av någon anledning... får ni stå till tjänst med en gammal hederlig länk så länge!

Ha det och GO NORWAY!!!

Stella Mwangi - Haba Haba


Runebergsdagen... värt att fira av EN anledning

På Runebergsdagen får man nämligen äta Runebergstårtor. Egentligen är det inga tårtor utan snarare små bakelser bestående av kaksmulor. Hur som helst så är de VÄLDIGT goda och inte så hiskeligt svåra att göra heller.För er som inte förstår varför man firar Runebergsdagen kommer här en liten informationsruta:

Runebergsdagen firas i Finland den 5 februari till minne av nationalskalden
Johan Ludvig Runeberg. Ofta firas denna dag med runebergstårtor (ett slags bakelser) och diverse aktiviteter som skådespel och litterära aftnar runtom i landet. Även Runebergspriset utdelas på Runebergsdagen.

"O tid av guld , o liv blott tänt
För nöjet och behagen
Då man är ung, och är student,
Och har fullt opp för dagen,
Och ingen annan sorg försökt
Än att mustaschan växer trögt!"
(ur JL Runeberg - Fänrik Stål, Fänrik Ståls Sägner)

RSS 2.0
Dagens namn: