Andras olycka och olycklig kärlek

I morse på morgonpromenaden var det frysgrader vilket nu under soluppgången resulterar i ganska svår halka. Allt var halt. Asfalten var hal, trätrappan var hal, löven var hala osv. Mitt i all denna halkan fick jag mig dock ett riktigt gott skratt...

Det heter ju att man ska "inte skratta åt andras olycka" samtidigt som "skadeglädjen är den sann a glädjen". Jag tog fasta på det sista för att på något sätt rättfärdiga mitt beteende. Runt den lilla dammen här hemma går det en fin grusgång. på ett ställe ligger det ett litet trädäck, vilket var mycket halt för dagen. Jag ser två yngre män komma gåendes emot mig och sedan börjar de manligt buffa på varandra. Det slutar med att de ska jaga varandra men den ena kommer inte längre än till trädäcket. Han slår en praktfull vurpa och efter en halv saltomortal så ligger han i backen och ser oförståendes ut.

Jag kunde inte hjälpa det. Skrattet bara vällde upp inom mig och i halvpanik slet jag upp mobiltelefonen och låtsades att någon sagt nåt hysteriskt kul. Jag fick nå¨gra konstiga blickar både från de unga männen och från hunden men det var det värt.


Om vi ska övergå till lite mer deprimerande saker så kan jag meddela att den lilla bläsanden nu återigen är singel. Under några dagars tid har han tillbringat livet i dammen tillsammans med en Kniphane. Uppenbarligen tröttnade denne och flög sin kos. Så nu guppar bläsanden omkring ensam och skriker ut sin sorg. Det är nästan så man blir tårögd. Någon som vet om någon annan bläsand som också är ensam. Kön spelar uppenbarligen ingen roll utan det är nog endast värme och trygghet den här lilla fågeln behöver.


Kommentarer
Postat av: Daniel

hehe attans att de ska va såå kul när andra faller å har sej! ;)

2009-10-27 @ 12:12:32
URL: http://danielfagerholm.webblogg.se/
Postat av: Molla

Har tyvärr ingen bläsandspartner att skicka till Norge...stackarn!

2009-10-27 @ 12:23:13
URL: http://enhemligtyp.blogg.se/
Postat av: Danne

Ja... Men erkänn att det är hysteriskt roligt emellanåt Daniel :)



Ja, visst är det synd om honom Molla. Jag tror iof att han nöjer sig med i stort sett vad som helst :)

2009-10-27 @ 12:32:52
URL: http://danielsanden.blogg.se/
Postat av: Kim M

1. "Manligt buffa" - hahahahaha.

2. Stackars and. Vet hur han har det.

2009-10-27 @ 13:28:25
URL: http://kimmilrell.se
Postat av: Danne

Ja... man kan faktiskt buffas fast man är manlig... så det så :) Och om du är så ensam som den stackars anden verkar vara så lider jag med dig... :( Men du har ju i alla fall S ;)

2009-10-27 @ 14:08:12
URL: http://danielsanden.blogg.se/
Postat av: Kim M

Ja, jag har iaf S.

Det känns fint.

Han är rar.

Tack.

2009-10-28 @ 10:01:23
URL: http://kimmilrell.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Dagens namn: