Norsk konstig mat

I Norge äter de en del för mig konstiga saker. Tänk dig själv en brun, hård ost som med fördel äts på våfflor. Eller hur gott låter det med medister eller kjøttdeig? Båda dessa är egentligen köttfärs.

Hur som helst... Här följer några exempel på konstig norsk mat.


Gamalost - Tänk dig en ostkant som legat kvar på köksbordet i en vecka och torkat.



Rømme Grøt - Tänk dig uppvärmd Creme Fraiche med smör på.



Mysost - Låter ju ganska trevligt. Men låter hård, brun, getost lika trevligt?



Flatbiff - Känns som om kommentarer är överflödiga.


Som synes så finns det en hel del konstiga saker i detta land. Detta var vara en bråkdel av det som finns. Men även om de har konstig mat så har de några små godbitar också. "Bolle" är en slät vetebulle med tex russin eller chokladbitar, Mövenpick i varje glassfrys etc, etc. Så det är inte riktigt så illa som det låter här i Nordland.



Kommentarer
Postat av: Kim M

Usch och fy. Det vattnas inte i käften. "Flatbiff" var nästan för mycket!

2009-09-16 @ 11:58:41
URL: http://kimmilrell.se
Postat av: Danne

Just av den anledningen utelämnade jag kommentaren ;) Har en RIKTIGT fräck en på gång annars...

2009-09-16 @ 12:31:45
URL: http://danielsanden.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Dagens namn: