Sura byggarbetare och leg.kontroll

Igår var det en mycket trevlig dag här i Oslo. Dagen inleddes med en långpromenad ut till Bygdö. Solen sken och höstkylan var nästan uthärdlig. Väl hemkomna bestämde vi oss för att gå en tur på stan och utföra div sysslor. Första stoppet på vår tur var posten. Här skulle det inhandlas frimärken för att kunna skicka brev land och rike runt. Precis innan posten var det en byggarbetsplats. Som vanligt funderade vi inte mycket på detta utan promenerade glada förbi. Då får vi höra hur en av arbetarna dumförklarar oss bakom våra ryggar. "Tänk att folk kan va så dumma, de förtjänar att få en balk i huvudet, inte visar de någon hänsyn etc." Det visade sig att de höll på att fira ner en stor balk ifrån taket och ner på vägen. HUR skulle jag kunna veta det? Det står en karl med en stor lina som sträcker sig upp i luften. Inte tittar jag upp för att se vad som finns i andra änden. Jag tyckte han var lika dumsom han tyckte vi var. Han kunde gott och väl ha gjort oss uppmärksamma på att det fanns flygande balkar i närheten om han nu tyckte att det var ett problem att vi gick där under. Precis innan postterminalen såg jag en liten blomsteraffär som reade ut rosor för 10:- styck. Hade allvarliga funderingar på att köpa en och gå tillbaka med till honom. "Ursäkta att jag är så dum och inte tittar upp i luften samtidigt som jag går!" Nu blev det dock inte så då jag antog att jag antagligen hade åkt på en fet smäll istället för att få en ursäkt.

Dagen fortsatte i alla fall med en trevlig fika inne på en bakgård innan vi fortsatte till ett nyöppnat ställe som reade ut skor. Det var ingen större lycka på skofronten och mina gamla sneakers får snällt hänga med ett tag till. Nu styrde vi våra steg mot Akershus Fästning. En stor borg mitt inne i Oslo som faktiskt var riktigt mysig. Vi hittade några stora kanoner som jag inte kunde låta bli att leka med. (se resultatet nedan)



Med eller utan huvud så var vi i alla fall tvungna att handla. Vi hittade förvånandsvärt många bra erbjudanden och jag var riktigt nöjd när vi kom fram till kassan. Väl där skulle jag betala men innan jag fick göra det så fick jag visa leg. pga att vi köpte öl. Nu är det så att jag är i den åldern där jag inte riktigt vet om jag ska bli tacksam för att jag ser ut som en 17-åring eller om jag ska bli förnärmad. Vi snackar alltså en ölburk på 4,7% på MAXI! Jag bestämde mig för att visa legetimationen och låta saken bero.

Kvällen fortskred med en god kycklinggryta till kvällsmat i sällskap med TV:n. Det hade blivit en ganska lugn hemmakväll om inte någon hade fått för sig att möblera om. Sovrummet och datorrummet bytte helt sonika plats och helt plötsligt var det inte lika kallt att sova längre. Det var nog en bra idé som jag idag är tacksam för.

Man kan sammanfatta dagen på följande sätt.

"Se upp i luften när du går och inte vart du sätter fötterna. Fast du är 27 år och har flera dagars skäggstubb så kan du se ut som en 17-åring. Byte av sovplats kan förnöja"

Kommentarer
Postat av: Kim M

Du borde gett honom en ros ändå. Hoppas för övrigt att ditt huvud växer tillbaka.

2009-09-25 @ 18:33:55
URL: http://kimmilrell.se
Postat av: Danne

Huvudet växer så det knakar... Det fanns tyvärr inga rosor i hans färg (grisrosa) så det bar min estetiska ådra emot att ge honom någon även av den anledningen.

2009-09-25 @ 18:36:09
URL: http://danielsanden.blogg.se/
Postat av: Kim M

Det var tack och lov det mindre viktiga huvudet som rykte.

2009-09-25 @ 20:12:57
URL: http://kimmilrell.se
Postat av: Danne

Ha, ha, ha!!! ALLT är relativt käre du!

2009-09-25 @ 20:24:56
URL: http://danielsanden.blogg.se/
Postat av: Kim M

Eller säger man "rök"? Enligt SAOL funkar båda.

2009-09-25 @ 20:37:50
URL: http://kimmilrell.se
Postat av: Danne

Jag skulle föredra rök... men jag är ju SÅ gammeldags av mig... :)

2009-09-25 @ 20:39:56
URL: http://danielsanden.blogg.se/
Postat av: millie

haha najs bild

2009-09-25 @ 21:10:37
URL: http://ttypmillie.blogg.se/
Postat av: Danne

Kul att någon gillade den ;)

2009-09-25 @ 21:34:40
URL: http://danielsanden.blogg.se/
Postat av: Håkki

Ah. Vilken dag! ;o)

2009-09-25 @ 21:44:44
Postat av: Danne

Ja du H. Den är minst sagt minnesvärd... i flera avseenden :)

2009-09-25 @ 21:50:29
URL: http://danielsanden.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Dagens namn: