En sån rolig liten tant...

Under morgonpromenaden idag hände det något hysteriskt roligt. Vi var i slutet på rundan när vi möts av en äldre dam (70+) med en liten ulltuss i ena änden på ett snöre. Givetvis får hundarna hälsa och under tiden börjar tanten prata med mig. Hon fann det mycket charmerande att jag var svensk och blev nästintill eld och lågor. Hon hade nämligen släktingar som bodde i Sverige (vart fattade jag aldrig men det lät norrländskt). Hon hade varit där och firat julen och längtade konstant tillbaka.

Jag förstod ganska snabbt att hon nog inte hade alla hästarna i stallet utan de flesta var nog på grönbete. Men hon var trevlig och hundarna busade på tillsammans. Hon fortsatte att pladdra på om vädret som hon var så trött på. hon tyckte minsann bättre om solsken och värme. Jag kunde ju inte mer än instämma med henne.

Efter dryga fem minuter tillsammans kommer det roliga. Jag känner att jag vill gå därifrån och börjar dra mig hemåt. jag kommer inte många centimeter innan jag hör hur tanten frågar om jag inte vill följa med hem till henne och dricka en kopp kaffe. Vad svarar man på en sådan fråga?! Ja, jag ville följa med henne för hon verkade uppenbarligen ensam. Nej, jag gjorde det inte av dels rädsla för vad gamla tanter kan göra med unga pojkar när de bjuder på kaffe och dels för att jag inte känner människan. Hon kanske har man, barn, barnbarn etc hemma, sinnestillståndet verkade ju inte vara det bästa...

Jag avböjde alltså i all ödmjukhet och önskade henne en trevlig dag. Vi får väl se om vi ses igen och bjuder hon även då på kaffe så kanske utslaget blir ett annat.


Kommentarer
Postat av: Kim M

Naaaw. Hon ville ha en ny vän. Hoppas ni ses igen. Du kan ju föreslå att ni kan fika på "neutral plats".

2010-02-23 @ 09:57:36
URL: http://kimmilrell.se
Postat av: Stefan

Tack! :)

Postat av: Danne

Ha, ha... Låter som värsta datingservicen här ju ;) jag lovar att hålla dig underrättad om det händer något Kim :)

2010-02-23 @ 10:11:44
URL: http://danielsanden.blogg.se/
Postat av: Anonym

Du vet du är svag för gamla damer. :o)

2010-02-23 @ 10:26:54
Postat av: Hobbes

... och för hundar.

2010-02-23 @ 10:28:33
Postat av: Danne

Ja, jag vet det... Det är min lilla svaghet här i livet :)

2010-02-23 @ 10:34:49
URL: http://danielsanden.blogg.se/
Postat av: Michael

Hm... nu är jag kanske lite äldre, men när jag var liten fanns det en saga — Hans & Greta, även om det är kallt ute så känns inte ugnen som bästa plats. http://sv.wikipedia.org/wiki/Hans_och_Greta

2010-02-26 @ 07:52:14
URL: http://lanternan.kokaihop.se
Postat av: Danne

Ha, ha... Jodå Michael... nog känner jag till Hans och greta alltid... Ugnen kanske inte lockar... men pepparkaksstugan med godis har alltid lockat ;)

2010-02-26 @ 08:43:29
URL: http://danielsanden.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Dagens namn: