Småbarnets drömmar...

Kommer ni ihåg när man var liten och allt var lekande lätt. I fantasin kunde man bli eller vara vad/vem som helst. Det var en underbar tid då bekymmer inte ens existerade i tanken. Allt som verkade jobbigt kunde mamma och pappa alltid hjälpa till med. När någon vuxen under denna tidsperiod frågade mig vad jag ville bli när jag blev stor, svarade jag glatt och raskt: Bagare!

Åren går och man växer upp en aning. Skolan börjar och krav börjar ställas. Just där och just då var det något av det värsta man kunde göra. Gå i skolan alltså. Allt var så jobbigt, tråkigt och svårt. inte fören nu flera år senare kan man titta tillbaka på skolgången och faktiskt nästan längta tillbaka. Allt var ju så lätt och uppstrukturerat. Inte många bekymmer alls egentligen. Trots den "tråkiga" skolan var målet inställt på att bli veterinär. Detta mål uppnåddes ej fram till dags dato utan det enda det resulterade i var en del praktiserande på olika djurkliniker.

Så... vad hände då med småbarnets drömmar? Det förblev drömmar men i viss mån förverkligade. Bagaren bakar mer än gärna titt som tätt och veterinären vårdar och tar hand om diverse djur mest hela tiden.

Drömmar skall man aldrig sluta att ha. Många förverkligas aldrig, andra till en viss del och ett fåtal besannas till fullo. Oavsett vilket ger det dig en möjlighet att glömma vardagen, hitta ett mål, tända en liten låga och helt enkelt göra ditt liv en aning drägligare i de svåraste stunderna.


Kommentarer
Postat av: Kim M

Just det där strukturerade längtar jag efter. Fantastiskt!



Bli bagare, du mjölkung!

2010-02-02 @ 11:17:17
URL: http://kimmilrell.se
Postat av: Danne

Ja... visst är det underbart med struktur :)

2010-02-02 @ 11:33:53
URL: http://danielsanden.blogg.se/
Postat av: Håkki

Vackert med struktur, men... jag vill inte ha struktur i min potatismos. :)



Du har framtiden framför dig (du också). Dröm lugnt.

2010-02-02 @ 15:28:53
Postat av: Michael

Drömmar/planer är kanon, men se till att förverkliga en del av dom. Annars finns risken att dom byggs på till ett berg av misslyckanden. Så fram för fler/mer drömmar (och några realistiska).



Struktur (klumpar) i moset är det värsta som finns.

2010-02-02 @ 15:49:45
URL: http://lanternan.kokaihop.se
Postat av: Danne

Det SKA vara klumpar i potatismoset... Då vet man att det är äkta och hemlagat! :)Det rustika gammla svenska köket håller på att försvinna bara för att folk vill ha puré istället för mos...



Upp till kamp för de gamla anorna inom kökskonsten!!!



2010-02-03 @ 10:02:31
URL: http://danielsanden.blogg.se/
Postat av: Molla

Lev idag -imorn kan det vara försent!

2010-02-03 @ 10:59:45
URL: http://enhemligtyp.blogg.se/
Postat av: Drutt

Djupt!

2010-02-04 @ 18:46:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Dagens namn: