Svininfluensan muterar...

Det är egentligen emot mina principer och jag hade lovat mig själv att aldrig skriva ett ord här angående nöff, nöff-sjukan. Men nu blev det som det blev med det. För det första vet man inte om vaccinet är farligt, hjälper, ger biverkningar osv. Fortsättningsvis så verkar det som om influensan nu kommer helt utan förvarning... Läs detta som jag klippt ut från Aftonbladet den 17/11.


Pojke död i svininfluensa

"Aftonbladets team på plats i Oslo. Norge har fått ytterligare ett dödsfall i svininfluensa.

En 12-årig pojke hittades död i ett badkar. Obduktionen visar att han dog av svininfluensa.

Pojken hittades livlös i badkaret av sina föräldrar hemma i Sarpsborg i Norge för drygt två veckor sedan. Föräldrarna kallade på ambulanspersonal som försökte få i gång pojkens hjärta, men lyckades inte, skriver VG Nett.

En överläkare bekräftade i dag att det var svininfluensan som orsakade pojkens död. Enligt norska NRK blev pojken akut sjuk och testades efter sin död positivt för svininfluensa."

 

"Pojken led inte av någon känd sjukdom och tillhörde inte någon riskgrupp."



Var det verkligen så snabbt dödsförlopp? Från att bara "ta ett bad" till att återfinnas senare död av ett virus som man troligtvis inte hade en aning om att man hade.

Såhär fortsätter det ju hela tiden. Jag anser att et är ren och skär hysteri! Att vaccinera sig är ju tack och lov frivilligt och jag ska inte dömma någon för deras beslut. Det är helt och hållet upp till dem själva. Jag däremot kommer absolut inte spruta in någon obestämd vätska i kroppen. har jag överlevt förkylningar hittils så klarar jag nog dem nu i år också. Vill ha mer konkreta bevis innan jag utför något sådant och det är ju ganska svårt att få  dagens samhälle när det ena dagen är "det bästa som hänt världen" för att nästa dag vara rena dödsfällan för de som är i riskgruppen...


Kommentarer
Postat av: Kim M

Jag börjar dock bli skakis i kroppen. Tänk om jag är den ende ovaccinerade kvar i stan! Då får jag en massa svina på mig.

2009-11-18 @ 11:06:25
URL: http://kimmilrell.se
Postat av: Danne

Risken är nog överhängande skulle jag tro... ;)

2009-11-18 @ 11:23:10
URL: http://danielsanden.blogg.se/
Postat av: Kim M

Jag har ju tur i varken spel eller kärlek så jag räknar med det värsta!

2009-11-18 @ 12:16:08
URL: http://kimmilrell.se
Postat av: Annette

Ja , men denna pojke hade inte fått vaccin?? Står det något om hur länge han hade varit sjuk innan? Fy och blä va less man blir på allt detta.

2009-11-18 @ 12:29:10
Postat av: Daniel

är ett svin redan från förr så jag passar.

2009-11-18 @ 12:41:36
URL: http://danielfagerholm.webblogg.se/
Postat av: Danne

Vet inte om han var vaccinerad eller inte. Hur länge han varit sjuk stod inte heller. Men om man dör i badkaret så finns det ju bara 2 alternativ enligt mig. Antingen är man dödssjuk innan man lägger sig där (vilket föräldrarna borde vetat om) eller så kommer influensan likt en hjärtinfarkt bara pang bom...



Daniel... de orden får stå för dig. jag två mina händer ;)

2009-11-18 @ 13:28:32
URL: http://danielsanden.blogg.se/
Postat av: Håkki

Opp och ner, ner och opp.

Grisen gal i granens topp.

2009-11-18 @ 18:15:56
Postat av: Danne

Ja, det verkar snart som om den sången faktiskt kan få en verklig innebörd ;) (börd = bird, nederbirdies)

2009-11-18 @ 18:53:25
URL: http://danielsanden.blogg.se/
Postat av: Caroline

Hej på dig!

Jag heter Caroline Engvall och hittade din blogg när jag surfade runt lite, tycker du verkar känna en hel del kul folk. :-] Jag är journalist och skribent för Vecko Revyn, bland annat. För dem ska jag skriva ett reportage där jag ska ha med fem killar i åldern 18-26 (gärna boende i Stockholm med omnejd, eftersom fotograferingen kommer att ske i Stockholm - eller om man kan ta sig till Stockholm för fotografering). Killarna ska prata om hjärtesorg, om hur det är att ha blivit lämnad eller att lämna själva. Känner du några bra killar som kanske vill vara med? Reportaget ska vara peppande och ge självförtroende till andra som går igenom samma sak. Fotografen heter Niklas och är superduktig, hans bilder finns att titta på på www.dahlskog.nu. Maila gärna om du har någon kompis som kanske vill vara med. Eller kanske till och med du själv? :-)

Vore toppen.



Maila gärna

Caroline Engvall

skribent



[email protected]

www.carolineengvall.se



2009-11-19 @ 04:22:00
URL: http://www.carolineengvall.se
Postat av: Caroline

2009-11-19 @ 04:22:26
URL: http://www.carolineengvall.se
Postat av: Danielle Hansevall - känd som danzi

Bra skrivet! Min skola ska få in vaccin snart mot svinsjukan och man måste lämna in papper redan imorgon ifall man vill vaccinera sig. Men kan inte riktigt bestämma mig...mina komposar har blivit sjuka efter att de tagit vaccinet och alla har fått super ont i armen, de har knappt kunnat röra den. Och som du säger..de vet knappt någonting om det där vaccinet..hmm..vet itne vad jag ska göra :(

2009-11-19 @ 18:06:22
URL: http://lifeofdanni.blogg.se/
Postat av: tessan

En ny svininluensa?!?!?!

Förresten, vill du vara supersnäll och rösta på mig i en Veckansbloggtävling? På http://juliasusanna.blogg.se ! Du kan få en länkning om du vill, såklart! Ditt bidrag behövs. Lycka till med din blogg! :)

2009-11-19 @ 18:58:52
URL: http://tessansnotebook.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Dagens namn: