Tredje gången gillt...

I går var jag för tredje gången på två veckor hos tandläkaren. Tanken var att jag skulle dra ut en tand men snälla som de var så passade de på att laga det sista hålet i käften också. Så numer är jag felfri i mun förutom att det saknas tre tänder (hua).

Lagningen gick mycket smärtfritt och det kändes nästan skönt (jag sa NÄSTAN). Att dra ut tanden däremot var värre. trodde inte det kunde bli värre än förra gången när de behövde dela tanden på tre, borra, vrida och bände.
Men det kunde det!!!

Det började med att bedövningen inte tog som den skulle och efter tre sprutor orkade jag inte mer. Fast det kändes på utsidan av tanden så sa jag: Det är bara köra på!
Sen blev det till att knipa ihop ögonen och hoppas på det bästa. Tandläkaren kände nog av min smärta för rätt som det va så bad hon mig slappna av och andas. Då hade hon lagt armen på min bröstkorg för att komma åt och den var hård och spänd och hoin kunde känna hjärtat som sprang maraton där inne.

Till sist trodde jag de fått ut tanden. Och de hade de också... nästan. En av rötterna satt kvar och de var tvugna att borra i benet och hålla på för att få ut den. Inget skönt och rekomenderas inte.

Men nu är jag som sagt felfri i munnen och om ca 2 veckor kan jag väl både äta och snacka normalt. Jag blev 6500:- fattigare på kuppen men då fick jag två tänder utdragna, tre hål lagade samt tandsten tagen. Ganska OK ändå med tanke på att jag inte får någon ersättning från försäkringskassan...

EXAKT så här såg det ut på mottagningen...


Kommentarer
Postat av: Kim M

Du är så jäkla fräsch och fin i käften.

Tänk!

Jag lider med dig. Men... vi vet att det var värt det.

2010-01-26 @ 10:57:03
URL: http://kimmilrell.se
Postat av: Danne

Vi kan ju lida med varandra... Men vackra(re) blir vi! ;)

2010-01-26 @ 11:13:50
URL: http://danielsanden.blogg.se/
Postat av: Kim M

Sen är det ju alltid lite extra härligt att njuta av livets goda när man först lidit lite grann!

2010-01-26 @ 14:23:20
URL: http://kimmilrell.se
Postat av: Anonym

Jag ser allra mest fram emot att kunna äta nötter igen :) Det har jag saknat det sista året :)

2010-01-26 @ 17:13:56
Postat av: Molla

Brrr jag ryser det både gör ont och dessutom kostar det asmycket pengar....stackars dig...

2010-01-26 @ 19:37:29
URL: http://enhemligtyp.blogg.se/
Postat av: Danne

Kan säga att jag är glad att vara av med det nu Molla. Hoppas innerligt att jag slipper gå nu på ett tag och kanske borde man ta lärdom av detta och ta en årlig undersökning istället ;)

2010-01-26 @ 21:05:24
URL: http://danielsanden.blogg.se/
Postat av: Andreas

Åh tvi vale vilken upplevelse. Jag är ju den typen som kör med lustgas för att dom ska få sätta sprutor i min mun, sen får dom göra vad dom vill. Skulle inte bvelat byta platss med dig om jag ens finge en miljon.

2010-01-30 @ 09:42:18
URL: http://abolin.se
Postat av: Danne

TACK... någon som förstår hur illa det kan vara. Sprutorna stör mig inte men allt det andra :) Vill bli sövd och vakna upp först efter allt är klart. helst utan smärta oxå ;)

2010-01-30 @ 18:51:36
URL: http://danielsanden.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Dagens namn: